raw gröt med banan och bär

raw gröt med banan

Raw gröt med banan, bär och jordnötssmör, toppat med härliga pinjenötter och agavesirap. Det är min favoritfrukost för 2018. Jag äter den redan nästan varje dag., fast i lite olika varianter. Så enkelt och så gott, och så raw.

Perfekta laddningen inför en dag full av aktiviteter eller jobb. Vill du ha din raw gröt ännu matigare, kan du blanda i musli. Jag brukar äta den som den är och tycker att det är en helt perfekt och fulländad frukost.

Finns inget som hjälper mig så mycket att känna balans och harmoni i min kropp, som att äta mat som kroppen tycker om. Sedan är vi alla olika och har olika behov och förutsättningar. Men för mig är det en liten kick att ge min kropp bra bränsle.

Det här med att börja dagen med ägg och bacon är med andra ord inget för mig. Jag kan förstå att det i stunden kan vara njutningsfullt, även om jag själv inte äter kött. Men är det vad kroppen verkligen behöver och mår allra bäst av ?

raw gröt med banan

Du vet väl att jag har en hel avdelning på bloggen med bra raw food snacks, kika in här och bli inspirerad

Vegohimlen finns att följa både på facebook och Instagram, Följ mig gärna där!

raw gröt med banan

Detta behöver du för att göra raw gröt med banan till 1 portion.

1 banan

1 dl blandade tinade bär (jag använder blåbär och hallon)

1 stor msk jordnötssmör

1 msk krossade linfrön

Pinjenötter till garnering 

 

raw gröt med banan

Så här gör du Vegohimlens raw gröt med banan:

  1. Mosa bananen med gaffel
  2. blanda i bären
  3. rör i jordnötssmöret och linfrön
  4. Toppa med agavesirap / honung  banan och nötte

 

En liten filmsnutt på min grötkomposition denna morgon

 

Vill du ha tips på fler frukostar, så kan du få det här!

Hoppas att du får en härlig dag, på jobbet, på semestern, eller där du är.

Glöm inte att ta hand om varandra!

/Kamilla

 

Lämna ett svar