godaste chiapuddingen med kokos och hallon

god chiapudding

Den godaste chiapuddingen i eget tycke. Älskar kokos, så att göra den helt i kokos är en hit. Här använder vi både kokosmjölk, men även kokosvatten, för att få en riktigt bra konsistens. 

Hallonen ger både den färg och energi som behövs här och nu när våren tar små försiktiga steg in i våra liv. Våren är en härlig tid, men också en transportsträcka till sommaren för alla pollenallergiker där ute. Jag känner med er. 

Chiafrön innehåller omega-3-fetter – så om man är vegetarian, ”rawfoodarian” eller av andra skäl inte vill äta fisk och skaldjur, som är de bästa källorna till omega 3, är chiafrön bra ur näringssynpunkt.

Även valnötter och avocado har mycket omega 3 i sig. 

Jag hoppas att ni mår riktigt bra, kan slappna av och njuta av vardagliga saker. Ju mindre och vardagliga saker vi kan njuta av i livet, desto lyckligare är vi överlag. Det är lite som ”de” säger, att målet är att skaffa sig ett liv som du aldrig vill / behöver ta semester ifrån. Håller du med om det ?

Point taken, jag förstår budskapet. Tror väl inte att det är riktigt så svart eller vitt. Plus att det beror lite på hur vi väljer att definiera semester. Att resa till exempel, är ju inget vi kan ha som livsstil allihop. Det är alltid ett välkommet avbrott i livet.

Däremot att njuta av de små sakerna i livet är för mig något riktigt fint. Morgonte, avslappningen på väg till jobbet då jag unnar mig själv att inte tänka på något alls.

Vardagsspänningen i dagens börsutveckling. Ni hör ju. Det måste inte vara så avancerade inslag. Huvudsaken är att hitta de små sakerna som tillför just dig lite vardagsglädje.

Att snart få avnjuta den godaste chiapuddingen kanske ? 

Du vet väl att du kan gilla och följa vegohimlen båda på Insta och Facebook ?

god chiapudding

 

Godaste chiapuddingen med kokos och hallon – du behöver :

Räcker till 4 portioner

400 ml kokosmjölk (1 burk)

2 dl kokosvatten

1 dl riven kokos

1 dl chiafrön

1 msk lönnsirap

1 tsk vaniljsocker

1 ask färska hallon

godaste godaste chiapuddimngen

Chiapudding med kokos – steg – för- steg:

  1. Blanda samman kokosmjölk, kokosvatten och kokosflingor
  2. Använd visp och blanda i vaniljpulver, lönnsirap och chiafrön
  3. Häll ned i fyra glas eller små skålar
  4. Låt stå över natten i kylen

godaste chiapuddinf kokos

Hoppas att du gillade mitt inlägg om den godaste chiapuddingen med kokos. Klicka här för fler goda frukostar från mig. 

Lämna ett svar