God vardagsmat är en utmaning för många jag pratar med. Går det för snabbt, så är det ofta halvfabrikat. I bland är det självfallet också okej, och jag tycker absolut inte att du ska vara för hård mot dig själv om du missar viss näring i maten någon gång i bland.
Vi åt till exempel belgiska våfflor med diverse mindre nyttig topping till middag i går 🙂 Under helgerna finns det extra stor anledning att bara fira livet, eller hur ?
I dag får du tips på god vardagsmat som går att variera beroende på tycke och smak. Risotto!! Det tar ändå bara ca 30 minuter att laga och är SÅ krämigt och gott.
Så mysigt nu när vårt avlånga land är snötäckt. Natten blir ljusare och dagarna krispiga. Jag är inne i en tung promenadperiod nu. Så underbart att vara ute och gå vintertid.
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen på Instagram och Facebook ?
Riktigt god vardagsmat – Risotto
En riktigt god och krämig risotto till fyra personer:
4 dl avorioris eller långkornigt ris.
ca 2-3 msk flytande vegofond. jag använder brynt scharlottenlök.
8 dl vatten
300 gram hackad portabellosvamp
2 scharlottenlökar, finhackade
2 msk (mjölkfritt) smör
1 tesked salt
1 krm peppar.
Ruccola till garnering
Risotto med portabello och ruccola – steg för steg:
- Hacka lök och svamp.
- Stek riset snabbt i 1 msk smör i en större tjockbottnad kastrull.
- I med svamp, lök och haricoverts.
- Låt sjuda under omrörning.
- Häll på hälften av vattnet och lägg i buljongtärningarna
- Låt vattnet koka bort och fyll på hela tiden tills riset har blivit mjukt. Tar ca 30 minuter.
- Rör sist i smör och ost. Smaka av med salt och peppar, garnera med persilja.
- Servera genast!
Tyckte du om Vegohimlens recept på god vardagsmat, så har du fler tips här!
Härlig snabb zucchinipasta med kapris
Ha en riktigt härlig vecka!!!
/K