helgmys för vegetarianer med toppad råraka

helgmys för vegetarianer

Helgmys för vegetarianer måste enligt mig uppfylla många kriterier för att få kvala in. Det gör den här goda rårakan med ljuvligt god topping.

Ni som följer mig vet att jag inte alls är förtjust i produkter som tas fram i syfte att påminna eller smaka likadant som ”orginalet” som är gjort på kött eller animaliska produkter. Jag tror inte på att fortsätta normalisera en matkultur där köttet tjänar som ”orginalet”.

MEN, jag vill ändå hylla en produkt som för mig har blivit en motsatt resa fast tvärtom, eller hur jag nu ska förklarad det bäst.  Syftet med denna produkt är säkerligen att just ersätta en animalisk produkt.

I alla fall. Tångrom. Jag älskar tångrom. Det fyller sitt syfte fullt ut, och smakar härligt av hav. Jag som INTE uppskattar rom ska sägas. Jag älskar tångrom, och uppskattar alla smakkombinationer fullt ut.

Ni vet väl att ni kan följa Vegohimlen på Instagram och Facebook ? Hoppas att vi ses där!

helgmys för vegetarianer

Helgmys för vegetarianer med toppade rårakor

8 st

800 g fast potatis

3/4 tsk salt

1 gul lök

1 burk tångrom

2 avocados

1/2 finhackad rödlök

1 dl Havrefraiche

1 näve ruccola

Rapsolja och (mjölkfritt) smör till stekning.

Vegetariska rårakor  – steg för steg:

  1. Riv pottatis och pressa ur all vätska med hjälp av en kökshandduk.
  2. Riv / hacka lök och blanda med potatis och salt
  3. Stek i smör och rapsolja
  4. Gör i ordning toppingen. Lägg på och servera.

 

helgmys för vegetarian

Tyckte du om mitt tips på helgmys för vegetarianer ? Då finns mer inspiration att hämta här!

Ha en riktigt fin vintervecka!!

/ K

 

Lämna ett svar