Enkel tofusallad med tofu som är marinerad i härlig lime, vitlök och annat gott. Perfekt lunchmat nu på sommaren, det går supersnabbt och är väldigt enkelt.
Du kan självfallet välja att köpa tofu som redan är färdigmarinerad, och använda min marinad endast som dressing. Det är nämligen dressingen som är det som förgyller hela salladen. Dressingen är helt SJUKT god. Enkel tofusallad är en återkommande favorit. En vegansk sådan såklart.
Har ni också kommit in ett lugnt och avslappnande sommarlunk..
Visst är det skönt! SÅ skönt att få spendera all sin vakna tid med dem du älskar, och helt fokusera på det. Så underbart och lyxigt. Mer av det tack!!!
Finns det något bättre än att få skämma bort och bli bortskämd hela dagarna?
Nej.
Följ mig hemskt gärna på Facebook och Instagram där jag bjuder på mer vegetarisk matinspiration!
Detta behöver du för att fixa en enkel tofusallad:
1 pkt tofu, naturell eller färdigmarinerad om du har ont om tid (ca 270 g) tärnad.
1 rödlök fintärnad
150 g babyspenat
100 g finhackad bladpersilja
1/2 gurka tärnad
1 ask körsbärstomater delade i halvor
Jordnötter för topping om du gillar
Enkel tofusallad – marinad:
1/5 dl limesaft
1 presad vitlöksklyfta
1/5 dl olivolja
1 näve finhackad koriander
1 msk agavesirap / honung
1 krm örtsalt
1 msk jordnötssmör (jag använder alltid crunchy)
1 cm riven färsk ingefära
1 tsk soya
Så här gör du en enkel tofusallad med ljuvlig dressing:
- 2 timmar innan tillagning (marinera gärna över natten) – blanda ihop allt till marinaden och smaka av med salt och agave/honung
- Blanda i den tärnade tofun och låt marinera.
- När det är dags för lunch så blandar du ihop alla ingredienser till salladen och vänder ned tofu med marinad i salladen och rör om. Har du färdigmarinerad tofu, så lägger du i den separat.
- Toppa med jordnötter om du vill
Älskar du vegomat, och vill ha mer inspiration? Spana in mina olika matkategorier, exempelvis vegansk mat, raw eller lättlagad mat.
Stor sommarkram till er!