Brysselkål i ugn är fantastiskt gott att ugnsrosta. Brysselkål har en väldigt fyllig smak som passar jättebra att krydda i dova smaker. Här har ni ett enkelt recept som kan ersätta en del av potatis eller ris till maten. Både enkelt, och veganskt.
Brysselkål i ugn innehåller väldigt mycket vitaminer, och den beska smaken är ett kvitto på att den innehåller väldigt många nyttiga ämnen som hjälper till att bromsa inflammationer i kroppen.
Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden ❤
Så här gör du brysselkål i ugn:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in din Brysselkål i en röra på:
2 skalade och krossade vitlöksklyftor
2 Matskedar Olivolja
1 matsked Balsamico (fikonbalsamico är grymt gott i)
1 tesked Örtsalt
1/2 dl Valnötter lägger du in när det är ca 10 minuter kvar i ugnen.
Baka i ca 35 minuter eller tills brysselkålen har blivit mjuk.
Ett härligt tips är att hacka brysselkålen och blanda med valnötterna som du rostade i ugnen, pressa över lite apelsinsaft och ringla över mer balsamico. Himmelsk god brysselkål!
Vill du ha tips på fler tillbehör, så klicka här
Lycka till / Vegohimlen
#brysselkål #tillbehör #kål #vitlök #middag #tillbehör