billig vegetarisk mat i januari

billig vegetarisk mat

Billig vegetarisk mat kan ju vara på sin plats nu i januari, som även kallas för årets allra fattigaste månad. Tillhör du dem som har köpt alldeles för många julklappar, och nu måste vända ut och in på plånkan för att januari ska få – i alla fall – en liten guldkant?

Själv har jag en tydlig strategi för julklappar. Det är inget jag köper i december. Jag har ju et helt år på mig. Så brukar jag tänka. Jag köper julklappar året om kan man säga, så just december blir inte extra julklappstungt. Ett litet tips till kommande år.

Hur som helst, har jag satt ihop ett litet recept potpurri med maträtter som jag anser vara billig vegetarisk mat. Jag ger även förslag på hur ni kan dra ned lite extra på priset genom att byta ut ingredienser.

Laga extra mycket så att det även räcker till lunchlådan. Det kallar jag ekonomiskt.

billig vegetarisk mat

Förslag på billig vegetarisk mat:

Krämig Risotto, där du kan byta ut parmesan mot rester av exempelvis julost eller annan ost du har.

Gör en god vegopytt av rotfrukter och potatis.

Koka en stor omgång soppa av sötpotatis och majs 

En enkel och jättegod vegansk lasagne. Byt cashewnötter mot solroskärnor.

Hotta upp din bulgur, så det i alla fall känns lyxigare.

Gör en stor sallad på vitkål, här finns recept samt förslag på fyllning

Har du inte testat morotsbacon, ett kul och billigt sätt att servera tillbehör

Rosta mycket blomkål i ugnen, här får du ett grymt recept

 

Mer billig vegetarisk mat – jättegoda snacks och sötsaker:

Krispiga och goda grönkålschips och savoykålschips.

Smakrika och mättande chili-kikärts-snacks som din plånbok älskar!

Krämig chokladglass med banan som bas.

Följ mig gärna för fler tips och vegetarisk inspiration. Jag finns på Facebook och Instagram

Lämna ett svar