vegetarisk matblogg

vegetarisk matblogg

Vegetarisk matblogg blev det till slut för mig. Jag hade tidigare en blogg som hette ovanligtgott.se men det visade sig att det inte var riktigt rätt tid i livet att upprätthålla den. dessutom visade det sig att mitt matintresse skulle ta vändningar genom åren.

I dag är jag vegetarian till största del, men även till ungefär 50 % vegan. Alltså jag äter plantbaserat så mycket jag bara kan. Jag tycker fortfarande att det är lite svårt att verkligen hitta varierad kost sju dagar i veckan, och tror till viss det att det handlar om okunskap. Jag behöver helt enkelt lära mig mer.

Vägen mot en vegetarisk matblogg ?

Jag har inte alltid varit intresserad av att laga mat. Men nästan så långt tillbaka jag kan minnas. När min son var bebis och jag var hemma med honom hade vi den kallaste och längsta vintern jag kan minnas. I bland var det så kallt att vi inte kunde vara ute speciellt långa stunder. Då tog vi oss i alla fall till en mataffär med bra utbud och ägnade dagen åt att handla och sedan laga mat. Det blev till en rolig och utmanande vana, eftersom vi hela tiden gav oss på svårare och svårare recept. Då var året 2009, och jag lagade mat av alla slag.

Matlagningen blev en stor del av vår vardag, och många rätter blev jag så nöjd med att jag ville dokumentera och laga det igen. Det var på det sättet själva idén om en blogg växte fram. Det var för mig själv, och åt mig själv. Ja, och min familj förstås.

vegetarisk matblogg Varför en vegetarisk matblogg..

Det där med bloggeriet var så roligt att jag började sakna det i samma stund som jag slutade. Dock hade jag verkligen fullt upp med annat. Det var jobb, plugg och småbarn som skulle lämnas och hämtas och lekas med.

Med åren blev jag mer och mer intresserad av vegetarisk mat. Även vegansk och raw mat. Jag bestämde mig för att starta en mer nischad blogg,  En vegetarisk matblogg. Frågan var bara när. Jag väntade på att få feeling. Den kom i somras. Jag spenderade sommaren med att laga mat ute i naturen. Jag började samla på mig recept och även en del fotografier, med planen att börja kunna fylla en blogg med bra innehåll.

Vill du följa mig och min vegetariska matblogg, så finns jag både på Facebook och på Instagram.

Välkommen in och botanisera bland mina vegetariska och veganska recept!

Ha en fin dag, och välkomna till min vegetariska matblogg!

/ Kamilla på Vegohimlen

 

 

 

Lämna ett svar