Dessa vegetariska creps är verkligen en favorit. I bland lagar jag den med bovetemjöl, och i bland gör jag helt vanliga pannkakor. Lite beroende på vad som finns hemma. Jag ger både ett vegetariskt och veganskt recept på själva crepsen. Så vackra som de blir också, dessa vegetariska creps. Ett litet ätbart konstverk.
Nu har vardagen rullat i gång. Jag körde första passet på gymmet efter sommaren, och känner mig otroligt glad att jag det gick lekande lätt. Jag tror att sommarens ridning och stallbestyr har gjort sitt. Men löprundorna är också givande.
Ok, så två kvällar i veckan mer än förra terminen är uppbokade för denna termin. 100 % stall och rid så det gör mig bara glad. Älskar att spendera tid med/ hos hästarna. Snacka om att ladda batterierna.
Du vet väl att vegohimlen finns både på Instagram och på facebook ? Vi ses där 🙂
Vegetariska creps – detta behöver du:
Räcker till 10-15 tunna pannkakor
Vegetarisk smet:
1 liter mjölk
5 ägg
5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa socker
Margarin att steka i
Vegansk smet:
8 dl Sojamjölk, osötad
1 tsk Bakpulver
4,5 dl vetemjöl
3 msk Flytande eller smält mjölkfritt margarin
1 nypa socker
1 nypa Salt
Mjölkfritt margarin att steka i
Fyllning
50 g bladspenat
2 nävar valnötter
1 avocado ( skivad)
1/2 finhackad rödlök
5 st körsbärstomater ( skurna i bitar)
1 bit chevreost ( eller vegansk ost)
1 msk limesaft + 1 msk olivolja + 1 msk agavesirap + 1 nypa salt = dressing
Lönnsirap
Vegetariska creps – steg-för steg:
- Blanda ihop den smet du väljer att göra. Låt vila i ca 20 minuter
- Blanda ihop dressing och sedan ned i salladen
- Stek tunna pannkakor och lägg fyllningen på ena sidan och vik över den andra sidan.
- Dekorera gärna lite fint med valnötter
- Ringla över lönnsirap
- Servera!!
Gillade du mitt recept på vegetariska creps?
Då kommer du jubla över:
Fyllda salladsblad med cashew och kapusta
Kram och ta hand om er / Kamilla