Fyllda salladsblad är ett fantastiskt sätt att servera mat på. Fingerfood som verkligen håller ihop bra. Perfekt som förrätt, men nog matig att äta som huvudrätt om du äter fler. Mina fyllda salladsblad är saftiga inuti och krispiga på ytan.
Jag har börjat använda cashewnötsfärs/ röra till mer och mer matlagning på sistone, här presenterar jag den i en marinerad i en egengjord tacokrydda. Jamen såklart att ni kan fuska och använda de färdiga tacokryddorna som finns i handeln. Ja, såklart att det har hänt att jag också gjort det. Men jag vill ändå dela mitt kryddrecept som jag brukar ha i skafferiet. Det räcker till fler middagar. Hett tips.
Hur njuter ni av helgen ?
Jag leker med barn, provkör bilar och träffar familj denna helg. Men morgonen började med ett 75 minuter långt crosstrainer pass. Det är så jag vill kicka igång helgen.
Så många minisemestrar att se fram emot nu i vår. Sedan är det sommar och mer roligt som händer. Både hemma i Sverige och i övriga världen.
Men nu är nu, och min son blir mer och mer vegetarian för varje dag som går. Men han har fortfarande en förkärlek för en medium rare ryggbiff i bland. Då får han det.
I dag är en sådan dag. Men ge det några år, så är han 100% vego. Jag vet det, jag har det på känn. Han är en smart kille. Snart blir det fyllda salladsblad på heltid.
Följ mig gärna på Facebook och på Instagram!
Recept på fyllda salladsblad
Du behöver en påse Romansallad, alternativt den mindre varianten.
Fyllning 1, cashewnötsfärs:
ca 300 g cashewnötter
1 gul lök
Fyllning 2:
3 Avocados
1 kruka koriander
Kryddmix, du använder 1,5 matsked i rätten, resten sparas i glasburk:
1,5 tsk salt
2 tsk chilipulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 krm cayenpeppar
Kapusta + inläggning:
1 morot i fina skivor
1 rödlök i tunna ringar
2 dl finhackad vitkål
1 röd paprika i fina skivor
1,5 tsk örtsalt
2 tsk agavesirap
1-2-3 lag:
1 dl ättiksprit 12%
2 dl socker
3 dl vatten
Gör såhär:
- Lägg alla grönsaker till kapustan i en skål.
- Koka/värm upp ättiksprit, vatten och socker tills att sockret löst sig helt, häll det sedan över de finskurna grönsakerna (kål, paprika, röd lök och morot).
- Låt de svalna och stå kallt någon timme, krydda sedan
- Krossa cashewnötterna, lägg dem i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå 1 30 minuter
- Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar och hacka koriandern.
- Skär gullöken fint och bryn i olja,
- Tillsätt sedan nötterna och den egengjorda tacokryddan. Stek ytterligare några minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
- Fyll salladsbladen med cashewfärsen, toppa de fyllda salladsbladen med härlig kapusta och avocado/koriander blandning.
Om du gillade detta recept på fyllda salladsblad, kommer du att älska mina veganska tacos med lime-marinerade linser!
Ta hand om er !!
wow, du är en riktig källa till inspiration!!
Fortsätt snälla 🙂