raw frukost med gröt på mandelsmör

raw frukost

Raw frukost med mandelsmör och hallon. Ett väldigt bra sätt att starta upp en ny dag på. Både raw och växtbaserat. Helt i min smak med andra ord. Mandelsmör kan köpas eller testa Vegohimlens mandelsmör!  Den gör du enkelt och snabbt själv hemma. Billigare och du vet vad du får liksom.

Jag kan verkligen få sug efter mina raw frukostar. Jag har lite olika varianter som jag gör. Gör en skål om du har sug efter något på kvällen. Den funkar som efterrätt tycker jag. Älskar den här raw frukost kompositionen.

Hoppas att ni får en härlig dag och kanske en härlig kväll med familj och vänner vid någon majbrasa. Vi brukade alltid gå till Skansen på Valborgsmässoafton, men i år skippar vi faktisk det. Slutet på en era. Tror förresten att det ska regna i kväll.

Det finns ju så många andra ställen där vi kan kika på brasa. Fler i varje kommun. Såg ett inslag på tv om att små igelkottar gillar att gömma sig i brasorna, stackars små liv, hoppas att de hinner ut i tid.

Jag har förresten skrivit ett inlägg om djurproduktionens påverkan på vårt klimat, läs den om du känner  intresse i frågan.

Följ gärna mig och mina äventyr på Facebook och Instagram

raw frukost

 

Ingredienser till raw frukost med mandlesmör och hallon:

Räcker till 1 skål

1 dl tinade eller färska hallon

1 stor banan

1/2 avocado

1 msk mandelsmör ( eller annat nötsmör)

1 msk krossade chiafrön

raw frukost

 

Så här gör du din raw frukost:

  1. Mosa bananen
  2. Mosa avocado
  3. Blanda ihop ordentligt
  4. Blanda i mandelsmör och hallon
  5. Rör om ordentligt
  6. Toppa med chafrön

Andra tips på toppiing är banan, kokos, äppelskivor med kanel, kakaopulver, krossade nötter.

Det är nästan som godis det här, men innehåller allt nyttigt du kan tänks behöva. Vitaminaer, proteiner, kolhydrater, omega 3, antioxidanter. Gör dubbel sats på en gång, du kommer ändå vilja ha mer.

raw frukost

Kika gärna in hela min frukostkategori för mer inspiration!

Ha en underbar valborg / Kamilla på Vegohimlen

 

Lämna ett svar