Sötpotatis gjorda som tapas med härlig topping

sötpotatis

Sötpotatis var det här! Sötpotatis är inte bara god som den är. Nej, den är helt magisk som minipizza med lite god topping på. De är perfekt som liten förrätt eller som en av fler rätter i en tapas – buffét.

Dom blir så fina i halvmåne-formationer tycker jag.

Visst är det intressant det där med koriander? Antingen älskar man det, eller så tycker man att det smakar som att det råkat komma en sådan där liten diskmedelsbit i munnen. Själv har jag gått från klarhet till klarhet. Jag var diskmedels-tjejen, men nu är jag en koriander-dyrkerska av rang.

Jag vet inte hur mycket ni har börjat fokusera på jul och julmat, men jag tar det lite lugnt än så länge. Det kommer julgodis lite längre in i december tänker jag mig.

sötpotatis
sötpotatis

För att göra denna rätt med sötpotatis till ca 4 personer behöver du:

2 halvstora sötpotatisar

1 paket fetaost

Koriander

1 lime

havssalt

Agave eller honung till topping

 

  1. Sätt ugnen på 225 grader

 

  1. Skölj och skrubba sötpotatisarna. De ska användas med skal på . Dock kan det vara trevligt att bara skrubba av skalet ordentligt.
  2. Skär dem på mitten och skiva sedan i små halvmånar
  3. Sprinkla över olivolja och havssalt
  4.  In i ugnen i ca 30 minuter eller tills de blivit mjuka.
  5. Smula över fetaost och möjligen lite mer olivolja. Pressa Lime över varje bit och lägg på ett blad koriander eller bladpersilja. Lite beroende på om du är en Korianderperson eller inte. Avsluta med att ringla över lite honung eller agavesirap. eller varför inte testa dadelsirap ?

 

Ni vet väl att Vegohimlen finns att följa både på  Facebook och som  @vegohimlens på instagram.

 

Om du vill ha fler tips på finfina recept, så finns det här!

 

Det här är vad jag kallar för enkelt och gott / Vegohimlen

Lämna ett svar