Brysselkål i ugn – med valnötter och apelsin

brysselkål i ugn

Brysselkål i ugn är fantastiskt gott att ugnsrosta. Brysselkål har en väldigt fyllig smak som passar jättebra att krydda i dova smaker. Här har ni ett enkelt recept som kan ersätta en del av potatis eller ris till maten. Både enkelt, och veganskt.

Brysselkål i ugn  innehåller väldigt mycket vitaminer, och den beska smaken är ett kvitto på att den innehåller väldigt många nyttiga ämnen som hjälper till att bromsa inflammationer i kroppen.

Glöm inte att Gilla Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden 

brysselkål i ugn

Så här gör du brysselkål i ugn:

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj in din Brysselkål i en röra på:

2 skalade och krossade vitlöksklyftor
2 Matskedar Olivolja
1 matsked Balsamico (fikonbalsamico är grymt gott i)
1 tesked Örtsalt
1/2 dl Valnötter lägger du in när det är ca 10 minuter kvar i ugnen.

Baka i ca 35 minuter eller tills brysselkålen har blivit mjuk.

Ett härligt tips är att hacka brysselkålen och blanda med valnötterna som du rostade i ugnen, pressa över lite apelsinsaft och ringla över mer balsamico. Himmelsk god brysselkål!

Vill du ha tips på fler tillbehör, så klicka här

Lycka till / Vegohimlen

#brysselkål #tillbehör #kål #vitlök #middag #tillbehör

Lämna ett svar