Vegetariska piroger, eller veganska – du väljer. Det här receptet går utmärkt att dela upp, eftersom det blir lika gott hur man än gör. Nästan all färdig smördeg är vegansk. Det är superbra. Bra speciellt för mig som brukar använda piroger som en återvinningsåtgärd.
Om jag har mat över, som inte räcker till fler portioner. Då brukar jag använda det som fyllning i piroger. Blanda med lite vegansk ost eller den ost du gillar, och fyll pirogerna med. Det funkar med så mycket mat. Nästan allt förutom soppor.
Den här veckan kom jag igång med ridningen, och nu har jag ont i hela kroppen. I går tänkte jag att jag skulle träna bort träningsvärken, och kom ut från träningslokalen med ganska goda resultat ändå. Började kännas mycket bättre redan i går.
Du vet väl att du kan gilla och följa Vegohimlen för mer inspiration – både på Instagram och på Facebook!
Vegopiroger med morot – du behöver:
Till ca 15-20 st
500 g morötter skalade och finrivna
1/2 purjolök, hackad
1 tsk görnsaksfond
1 krm umami
valfritt – 1 block fetaost
25 g (mjölkfritt) smör
1 block vagnost eller fetaost
2 msk senap (klassisk)
1 vitlöksklyfta
En nypa salt
1 tsk curry
smördeg
Valfritt 1 ägg för pensling / annars kallt vatten.
Vegetariska piroger med morot – du behöver:
Ugn på 200 grader
- Stek morötter och purjo i smör
- Tillsätt kryddor och vitlök
- Röra runt och smula i / riv i osten
- Rulla ut smördegen på bakplåtspapper eller mjölat bakbord
- Skär i fyrkanter
- Lägg på lite fyllnnig och vik ihop till fyrkanter
- Tryck ihop kanterna med en gaffel
- Pensla med vatten eller ett uppvispat ägg
- Grädda mitt i ugnen i 10 min eller tills pirogerna har fått färg.
Tyckte du om mitt recept på vegetariska piroger, så får du nedan mer pirog-inspiration:
Veganska piroger med aubergine och vitlök
Piroger med potatis, ost och ärtor
Ha en härlig vecka 🙂 / K