mangosmoothie med kokosvatten och banan

mangosmoothie

Mangosmoothie gjord på banan, kokosvatten, ingefära och maca har varit min frukost under januari. Underbar, fräsch, tropisk och guldig. Jag får riktigt mycket härlig energi av den.

Oftast använder jag kokosvatten, eller kokosdryck som den så ofta kallas i butik. I bland har jag haft min hemgjorda kefir eller havredryck med chokladsmak om jag vill festa till det lite. Glöm inte att det alltid är tillsatt socker i tex Oatly´s eller andra märken också för den delen.

Men för att få den där tropiska känslan,  så brukar jag använda kokosvatten i just den här Mangosmoothien, som jag älskar att starta upp dagen med.

Jag vet inte om ni som följer min blogg, är Stockholmsvegetarianer, vegetarianer, flexitarianer eller militanta veganer 🙂 Men jag själv, som ni kanste vet, styr skutan mot att bli 100% vegan. Not there yet, men dithän går utvecklingen. 

När jag bestämmer mig för att göra något, vill jag göra det 100%, och även om jag är vegan till 80-90% redan i dag, så har jag inte förmånen att kalla mig vegan ännu.

Jag tror verkligen att om 10 år, så kommer köttätande vara lite som rökning. Något man inte är jättestolt över och helst skulle vilja sluta med. Inte minst för att klimatkampen bör ha tagit ett stort steg framåt då.

Ok, ovan var en lång intorduktion till att jag nu kör #veganuari. Någon annan som startar upp året i plantornas tecken ?

Det blir mycket grönsaksgrytor, grönsaksbiffar och sallader. Min egen största veganutmaning är proteinerna. Jag har väldigt svårt för soyakött, men jobbar mycket med bönor och bönröror. De köttersättningarna som jag verkligen tycker är goda, är tyvärr lacto-ovo.

Följ Vegohimlen på Instagram och Facebook för mer vardagsinspiration. Vi ses där!

 mangosmoothie

 

Mangosmoothie – du behöver

Räcker för 2-3 personer

1/2 paket frusen mango ( ca 150 g )

1 banan

6 dl kokosvatten

1/2 tsk malen ingefära

1 knivsudd macapulver

Mangosmoothie – steg för steg:

  1. Lägg allt i en mixer
  2. Mixa på full effekt i ca 1 minut
  3. Häll upp i glas och avnjut.

Såklart att du lika bra kan använda färsk mango, men jag ser det som en enorm fördel att använda frusen, eftersom jag gärna vill dricka min mangosmoothie kylskåpskall utan väntetid.

Om du gillar härligt nyttiga drycker, kika runt bland dessa smoothies och hälsodrycker.

Ha nu en fantastisk vecka!

/ K

 

Lämna ett svar