Vegetarisk och Vegansk mat

vegetarisk och vegansk mat

vegetarisk och vegansk

Vegetarisk och vegansk mat var det här!

Välkomna till en vegetarisk och vegansk blogg!

Jag kommer att laga både Vegetarisk och vegansk mat. När jag säger vegetariskt mat, menar jag vegetariskt mat som i lakto-ovo vegetarisk mat.
När jag säger veganskt mat, menar jag mat helt utan mjölk och ägg produkter.

Det råder olika meningar om vad som är vad, men jag tror att de flesta veganer kan hålla med om att man bör lägga till lakto-ovo om man säger att man är en vegetarian som äter ägg och mjölk. Annars kan det misstolkas som att man är vegan. Så har jag i alla fall jag tolkat hela vegetarian/ vegan diskursen.

Hur som haver, så har jag i  min blogg, specificerat med flikar. En för Vegetarisk (Lakto-ovo) mat, och en för Vegansk mat, så jag hoppas att alla ska känna sig välkomna till

Min blogg och vegetarisk och vegansk mat!

Detta behöver du för en nyttig Smoothie. Denna nyttiga Smoothie är desutom vegansk.

1 banan
1 -2 st  dadlar
1 matsked Solroskärnor
2 dl fryst Mango ( i den mån man kan hälla upp fryst mango)
2 Matskedar Superfrukt Gojibär
1 tesked Superfrukt Acaipulver
1 Matsked jordnötssmör
1 snutt honung
Saften från 1/2 Lime.
Kokosvatten hälls sedan upp så att det täcker samtliga ingredienser för rätt konsistens.
1 tesked krossade chiafrön och gojibär till topping.

*MIXA*!!

Häll upp och toppa med något nyttigt eller vackert.
Det blir nästan en tropisk tuttifrutti känsla och smak på den här varianten. Jag tror att miraklet sker när gojibären gifter sig med kokosvattnet och sedan ”göttar” ihop sig med den naturliga sötman från bananen.

Tips från husmor:

När du köper kokosvatten, eller egentligen alla slags monterade växtdrycker – exempelvis mandel eller hasselnötsmjölk. Kika på hur stor mängd som faktiskt utgör huvudingrediens. Du kommer förvånat att höja på ena ögonbrynet och genast bli mer kritisk i ditt botaniserande bland olika varumärken och innehåll.

Framöver kommer jag att skriva om hur du gör din egen växtmjölk.

Här kan du läsa mer om Antioxidanter. och vitaminer.

Vill du få tips på mer nyttig och god Vegomat, så får det det här!

/ Ha en fantastisk dag, och njut av vegetarisk och vegansk mat.

Lämna ett svar