Saftigt, veganskt zucchinibröd. Perfekt till en krämig soppa eller som tillbehör till brunchen. Den här typen av bröd brukar jag även servera som förrätt med någon god röra att bre på. Enkelt tillagat, helt utan jäsning. Jag gjorde en jättegod morotssoppa för någon dag sedan, och det här brödet serverade jag till. Det veganska brödet är väldigt saftigt i sig, men med lite smör på blir måltiden fulländad.
Nä men nu åskar och blixtrar det ute. Jag älskar hösten. 100 %. Det är så mysigt och fridfullt med lite vädermässiga urladdningar.
Du vet väl att du kan gilla och följa mig både på instagram och på Facebook ? Vi ses där.
Veganskt zucchinibröd – detta behöver du:
2 teskedar chiafrön
2 dl finriven zucchini
1,5 dl äppelmos
1,5 dl smakfri olja eller smält kokosolja om du gillar smaken
1/2 dl lönnsirap
Torra ingredienser
1/2 tesked havssalt
1,5 tesked bakpulver
1 1/5 msk kanel (mald)
4 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
Sesamfrön eller hampafrön till topping
Veganskt zucchinibröd – steg för steg:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Blanda runt
- Blanda ned resten i samma skål och rör om
- Klä en brödform i bakplåtspapper
- Häll ned smeten och sprinkla över toppingen
- Baka i ugnen i ca 1-1,5 timme. Detta beror på vad du använt för form. Testa efter 1 timme och se att brödet inte är kladdigt inuti.
- Servera med mjölkfritt smör och hemgjord hallonsylt.
Tyckte du om detta recept på veganskt zucchinibröd, så spana in tipsen nedan:
Veganskt bröd med morot och sötpotatis
Sötpotatisbröd med syrligt äpple
Saftigt bananbröd med vanilj och valnötter
Veganskt saftigt tomatbröd i panna
Ha en fantastisk vecka alla vego-lovers 🙂
/K
Ska det verkligen va 1,5 dl kanel? 1,5 msk kanske?
Såklart, du har helt rätt!! Hoppas du kommer att gilla det!