Ljuvliga veganska småkakor med en väldigt enkel hallonsylt som du lätt svänger ihop själv. De här är de absolut godaste veganska kakorna som jag har bakat hittills. Vad menar jag med det ?
Jo de här veganska småkakorna kan på riktigt vara med och tävla med en traditionell hallongrotta/småkaka till exempel. Den har vinnarchans dessutom. Plus att jag menar att en icke-vegan kan komma att säga att den är godare. Inte bara vi invigda.
I går var jag i en simhall och hade det HELT underbart. Det var stekhett ute och alla andra trängdes på badstranden. Då passade vi på att ta oss till en sval och härlig simhall. Underbart att få bastu och bassäng nästan helt för oss själva.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Facebook och på Instagram? Hoppas att vi ses där!
Veganska småkakor med vanilj – du behöver:
Räcker till ca 12 st
5 dl mandelmjöl
1 nypa salt
1/2 dl lönnsirap
1/2 dl olivolja med neutral smak
2 tsk vaniljextrakt
1/2 dl krossad mandel (jag hade flagad mandel denna gång)
Enkel hallonsylt (det funkar bra med köpt också)
3 msk färska hallon
2 tsk lönnsirap
Veganska småkakor med vanilj – steg för steg:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg mandelmjöl i en skål, tillsammans med övriga ingredienser till kakdegen.
- Knåda ihop till ett smidigt stycke deg. Tillsätt lite mer mandelmjöl om det behövs.
- Rulla till små bollar som du rullar i krossad mandel och lägger på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Använd ett kaffemått eller tummen för att göra små gropar i varje boll.
- Mosa ihop hallon med lönnsirap.
- Fyll med sylt och grädda i ugnen i 15 minuter.
Spröda, saftiga och helt enkelt jättegoda !
Kakorna ser lite ut som Halloweens blodiga natt, men så kan det vara i bland när alla färger är helt naturliga. Färska hallon i det här fallet.
Gillade du Vegohimlens recept på veganska småkakor, så kommer du nog att uppskatta dessa recept:
Nötkakor med choklad – veganska
Vegokakor med hampa och ingefära
Ha en solig och härlig vecka!
Kram / K
Amen , jag bara måste ha!!!
Gör´t 🙂 Lycka till!