vegansk smoothie med magisk smak av pekannötspaj

vegansk smoothie

Vegansk smoothie och sommar. På sommaren är smoothies en naturlig del av mitt energiintag. Gärna då gjord på massa färsk frukt. Men nyligen testade jag en nötig och helt ljuvlig smoothie som både är nyttig och smakar efterrätt. Den måste även ni testa.

Vilken är då den stora skillnaden mellan en vegansk smoothie och en ”vanlig” smoothie?  Det är vätskan du tillsätter. Många smoothies innhåller komjölk eller yoghurt. I de veganska varianterna,  jobbar vi med mandelmjölk, eller annan nötmjölk. Även vatten är ett alternativ såklart.

Jag använder inte mycket socker i min matlagning, men nu kommer jag att ta bort allt vitt raffinerat socker. Detta socker är både farligt och beroendeframkallande. Äckligt rent ut sagt. Sockret gör dig sjuk på fler sätt. Kanske inte så rolig läsning, men det är sant. Här länkar jag till en spännande studie om hur socker triggar vårt belöningssystem.

Tur att det finns så många naturliga smaksättare för att få en fin söt smak på godsakerna du vill skapa. Jag har länge ersatt vitt socker med kokossocker och lönnsirap i sötsaker till exempel. Nästa utmaning för mig,  är att få in barnen på detta också. 

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Facebook och på Instagram ? Hoppas att vi ses där.

vegansk smoothie

Vegansk smoothie – du behöver:

2 glas

5 dl mandlemjölk

1 dl rostade pekannötter (torrosta gärna själv i torr panna)

1 banan

1/2 dl havreflingor

1 msk lönnsirap 

1 tsk kanel

1 matsked krossade linfrön

1 näve is (funkar även utan tycker jag. Mest för att det ska bli en kall dryck.

veganska smoothies

Supersmoothien – steg för steg:

  1. Ned Ned alla ingredienser i en mixer.
  2. Mixa på full hastighet i ca 45 sekunder.
  3. Servera genast.

vegosmoothie

Tyckte du om mitt recept på vegansk smoothie? Då har jag en hel kategori med inspiration till dig, klicka på den här texten.

växtbaserad smoothie

Ta hand om er och njut för tusan av sommaren tillsammans!!

/Kamilla

Lämna ett svar