Veganska plättar med banan och havre är det perfekta mallanmålet, lunchen eller brunchen. Både för stor och liten. Mina veganska plättar innehåller inget tillagt socker men det behövs heller inte tycker jag.
Servera dem med färska hallon och vaniljesås så har du en efterrätt som gör vem som helst lycklig. Jag gjorde de här havreplättarna till en brunch nu i helgen. Så vackra med färska hallon!!!
Gillar du dem lite sötare, så addera någon matsked lönnsirap i smeten.
Just nu känns det som att tiden bara swichar förbi mig. Känslan är att helt plötsligt är det lördag igen. Hinner just nu endast träna på helger. Men det måste det bli ändring på. Snart står jag där på gymmet en tidig morgon igen. Jag lovar. Hoppas att ni alla mår bra och att ni håller er friska. Märker att det är många snuviga människor (näsor) i omlopp, haha.
Du vet väl att du kan gilla och följa på både Facebook och Instagram. Där delar jag mer insiration.
Veganska plättar för hela familjen (10-15 st)
5 dl havregryn
2 mosade bananer
2 dl havremjölk
1 krm kardemumma
2 msk rapsolja
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
Mjölkfritt margarin till stekningen
Skivad banan, färska bär, havrebaserad vaniljsås till topping
Veganska plättar – gör så här:
- Mixa havregrynen till ett fint mjöl
- Blanda ihop med mosad banan och resten av ingredienserna
- Stek dem gyllne, fyll på med margarin mellan varje omgång.
- Toppa först med banan och sedan vaniljsås och bär
Veganska plättar med härlig topping. Hallon är så vackra skapelser. Nästan så att jag inte vill äta upp dem.
Jag glömte strö på hackade nötter, men det är jättegott till!!
Mina veganska plättar är som sagt perfekta till brunchen. Tyckte du om receptet, så gillar du nog även dessa recept:
Veganska kladdiga brownies med jordnötssmör
Allt gott till er alla!
/ Kamilla