Vegansk påskmat enligt mig – behöver absolut inte vara någon komposition som ska försöka efterlikna det traditionella påskbordet. Nej, jag gillar att tänka helt nytt. Som jag har nämnt tidigare, så tror jag att det är vägen till att verkligen inspirera andra till att äta mer vego.
Åh, hoppas verkligen att ni alla har det bra och hittar ett sätt att trivas i er vardag trots allt. Att ni kan se det positiva i det negativa. Vi är ju ändå inne i något slags ”globalt uppvaknade”. Tänk att världen just nu är enad, och just i detta nu kämpar mot exakt samma sak. Fattig som rik. Tänk om vi, på samma medvetna sätt kunde samarbeta mot det onda och för det goda – gällande andra saker. Det vore något fint det.
Nu är det äntligen påsk, och många av oss har fått byta ut Maldiverna mot vardagsrummet hemma. Gilla läget och ta dig till en välsorterad livsmedelsaffär och bunkra upp!
Jag vill nu bjuda er på lite härlig vegansk påskmat. Håll tillgodo 🙂
Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram här och på Facebook här?
Vegansk påskmat:
Smördegstarte med fikon och valnötter
Spentsnurror med vegansk ost och gräslök
Den här härliga Auberginegratängen passar fantastiskt nu i påsk:
Fyllda salladsblad med cashew och kapusta, vegansk påskmat när den är som allra bäst.
Saftigt veganskt bröd i panna med tomat:
Hemgjord kexchoklad med hasselnötskräm
Härliga och vackra äppelrosor med mandel
Raw cheesecake med lime ( Key-Lime-pie)
Hoppas att du har fått lite härlig inspiration till ditt veganska påskbord. Vegansk påskmat är ju inte så krångligt, eller hur ?
Ha en riktigt härlig påskhelg och ta hand om varandra /K