Veg lasagne, vegolasagne, vegetarisk lasagne. Jag älskar lasagne och redan innan jag slutade äta kött, var veg lasagne favoriten. Min favorit just nu är en vegansk lasagne som tidigare var veg lakto-ovo. Jag tar bort halloumin som den tidigare innehöll, och ersätter med kidneybönor. Perfekt!
Tiden bara flyger förbi och nu är det plötsligt höst. Rutinen är tillbaka i kroppen och det är helt okej ändå. Det finns mycket att se fram emot den här hösten. Resa i Europa och hela två skidresor. I helgen hade jag tänkt att baka mer med äpplen. Det är ju SÅ gott. Någon som har ett recept på inbakade äpplen att dela?
Minns att min farmor gjorde dem helt ljuvliga, men där fick man inga recept, haha! Hon lagade mat på känn.
Gilla Vegohimlen på Facebook eller följ på Instagram!
Veg lasagne – dett abehöver du:
Räcker till ca 6 personer
Olja till stekningen
ca 100 g färsk spenat
2 dl solrosfrön
3 msk tomatpuré
500g krossade tomater
1 tsk agavesirap/honung
1 stor gul lök, fintärnad
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk veg fond
3 dl kidneybönor
ca 6 lasagneplattor beroende på din form
3 dl vatten
2 dl vegost(vanlig om du är lakto veg)
salt, peppar
torkad timjan och oregano efter smak
Rivna morötter med lime
4 skalade och rivna morötter
2 msk olivolja
1 nypa salt
1 tsk limesaft
Vegohimlens veg lasagne steg för steg:
- Fräs lök och vitlök mjuk
- Häll på krossade tomater samt krydda och agave/honung. Låt puttra en stund
- Sist i med spenat och kidneybönor
- Varva tomatsås med lasagneplattor och solroskärnor.
- Avsluta med vego ost och solroskärnor
- Tillaga i mitten av ugnen i ca 40 minuter, tilld den fått fin färg.
- Blanda ihop ingredienserna till morotssalladen.
- Servera när lasagnen har fått vila i 15 minuter
Jag brukar laga ett stort lass med veg lasagne. Det är supergott att ha i matlåda. En riktig lasagnefavorit!
Gillade ni detta recept på veg lasagne, så kommer du älska detta recept!
Italiensk gratäng med aubergine
Simma lugnt!! / Vego-Kamilla