Havrekakor med krämig frosting

havrekakor

Havrekakor med frosting som är krämig och len i smaken. Ja tack. Jag börjar redan ladda lite inför helgen med de här härliga små havrekakorna. Ska du också överraska med romantisk middag – eller kanske ställa till med annat kalas, så är dessa sötisar en perfekt och supervacker avslutning!
De blir så snygga och smaskiga. havrekakor med frosting i gåva till någon kanske ?

Glöm  nu inte att gilla Vegohimlen på Facebook – så får du våra recept direkt i ditt flöde ❤

Följ även @vegohimlens på instagram

Så här gör du Vegohimlens härliga havrekakor

 

Havrekakor  ugn 180 grader

200 g smör
2 dl strösocker
1 tesked hjortronsalt
3 dl mjöl
5 dl Havreflingor
1 andra flingor tex hirs, eller 1 extra dl Havreflingor
1 tesked Vaniljsocker
1 tesked kanel
1 tesked kardemumma

Drops

100 gram Philadelphiaost
(minst)3 matskedar Nutella ( jag använde min hemmagjorda Nutella på Pekannötter)
1 matsked jordnötssmör ( utesluts om du inte gillar jordnötssmör). I love it.

Blanda först ihop smör och socker ordentligt. Addera resten och baka ihop till en deg. Gör en rulle av degen, och skär centimetertjocka bitar som du skapar bollar av och lägger på ett bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel innan du SKJUTSAR in dem i ugnen i 10-12 minuter.

Vill du ha fler härliga recept på sötsaker, klicka här.

Blanda ihop smeten till dropparna,och låt stå kallt tills det är dags. Ta hjälp av två skedar och lägg på toppingen. Lycka till !!

 

Lämna ett svar