En snabb broccolipaj blir ljuvligt god ihop med purjolök och en god lagrad ost. I detta vegetariska ( ej helt veganskt tyvärr) recept fuskar jag och använder färdig pajdeg. Det har varit en räddning den här sommaren som har varit väldigt hektisk men också väldigt rolig. En sommar när själva matlagningen kanske inte får ta så mycket tid som den vanligtvis får. Det sätter fantasin på prov, vilket jag tycker är en rolig utmaning. Kan jag få det gott och vällagat trots att tiden är knapp ?
Sommaren bara rusade förbi, och de två senaste veckorna har jag endast fokuserat på den närmaste familjen, helt utan att blanda in skärmar av något slag. Enda gången mobilen har tagits fram, är om vi ska se kartan i bilen. Men det blir som ni har märkt, inga blogginlägg. Så var det med den saken.
Vi vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook? Vi ses där:
Snabb broccolipaj – detta behöver du:
Färdig pajdeg ( ett ark)
250 g broccoli färsk
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör ( gärna mjölkfritt)
150 g riven lagrad ost
Äggstanning:
3 ägg
3 dl havremjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Snabb broccolipaj – steg för steg :
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smöra pajformen
- Tryck ut pajskalet i formen
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
- Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av.
- Ansa och strimla purjolöken, skala och hacka vitlöken.
- Fräs löken i smör i en stekpanna tills purjolöken är mjuk men inte tagit färg.
- Riv osten. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min.
- Låt svalna i 5 minuter innan servering för att få maximal smak.
Tyckte du om mitt recept på snabb broccolipaj, så har du mer vego inspiration nedan:
Önskar er allt gott / Vegohimlen