Rawfood bollar med mandel och kanel

Rawfood bollar går att variera i det oändliga. Nu är det endast en vecka kvar tills första advent. Julstämningen smyger sig på och jag tycker att det är på sin plats att börja göra lite julgodis. Dessa Rawfood bollar blev riktigt goda, och timjan gjorde sig riktigt bra som ingrediens trots min tidigare tveksamhet. Bollarna är egentligen inte speciellt jul-inspirerade mer än att jag älskar dem och gärna äter dem till advent.

Du vet väl att Vegohimlen finns att gilla på  Facebook och följa @vegohimlens på instagram!
Då får du våra tips och recept direkt i dina flöden 

 

Det är det som är så härligt med rawfood bollar – det finns som ett grundrecept på hur mycket nötter och torkad frukt det ska vara i. Men vad det sedan är för nötter och torkad frukt är upp till din egen fantasi.

Vill du ha hjälp på traven, finns en hel kategori med raw food recept här!

rawfood bollar

Så här gör du rawfood bollar:

2,5 dl mandlar
2 dl dadlar ( ca 5-7 st ) ( färska är underbara! )
1 matsked jordnötssmör
Bladen från två kvistar färsk timjan
1 tesked kanel
1 nypa havssalt
1 matsked krossade chiafrön
1 matsked agavesirap, dadelsirap eller honung.

 

 

 

 

Kör först mandlarna i mixern, sedan i med dadlarna.
I med resten tills du har en röra. Rulla bollar och rulla i kokos!

Vill du ha för recept på sötsaker från Vegohimlen, så finns det här

Är du sugen på fler julrecept, så hittar du det här.

rawfood bollar

Julen är typ här 🙂 / Vegohimlen

 

 

Lämna ett svar