Vegotacos med polentapannkakor

vegotacos

Vegotacos  med härlig fyllning. Själva skalet är gjort av polentapannkakor/ majspannkakor. Pannkakan är fylld av massa härligt som svarta bönor, koriander, marinerade kastanjechampinjoner, rödlök och avocado bland annat. Denna grymma Tacovariant blev riktigt poppis hemma hos oss. Jag älskade den verkligen också. Mysig lördagsmiddag blev det för oss.

Glöm nu inte att Gilla Vegohimlen på Facebook – så får du våra recept direkt i ditt flöde ❤

Nu finns vegohimlen även på instagram

vegotacos

 

Så här gör du härliga vegotacos!

Till ca 4 personer:

Polentapannkakor

2 1/2 dl Mjölk
1 dl Polenta
1 tesked Gurkmeja för extra vacker färg och nyttigt tillskott
1 1/2 dl mjöl
1 Matsked pressad citron
2 ägg
1 tesked socker
1 tesked salt
1 kryddmått bakpulver
30 g smält smör

Fyllning:

300 g Kastanjechampinjoner eller vanliga Champinjoner
1 pressad Vitlök eller en matsked vitlökspuré
250 g Svarta Bönor
1/2 tärnad Rödlök
1 tärnad Avocado
2 hackade Tomater
1/2  kruka hackad färsk Koriander
1 Lime (saft) + 2 matskedar Honung + 1 tesked Örtsalt till dressing

 

 

vegotacos

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att dela Champinjonerna i klyftor. Gnid in dem i vitlök. In i ugnen tills vätskan kokat bort, tar ca 30 minuter.

Medan du väntar, blandar du ihop allt till pannkakssmeten och låter den vila i 30 minuter.

Blanda ihop fyllningen.

Stek Polentapannkakorna tills de får en vacker gyllne färg.

vegotacos

Lägg sedan fyllning i varje Polentapannkaka och vik på mitten.

vegotacos

Servera på ett stort fat och dekorera med korianderkvistar. Vacker mat!

Vill du ha recept på mer härlig vegomat, klicka här.

Prova laga detta, det är supergott / Vegohimlen

 

Lämna ett svar