lättsockrad svartvinbärssylt med vanilj

lättsockrad svartvinbärssylt

Lättsockrad svartvinbärssylt med vanilj och tips på andra smaksättningar är vad jag bjuder er på i dag. Jag har så mycket svarta vinbär att det räcker till en hel armé, men jag har liksom lite annat att göra än att plocka svarta vinbär hela dagarna.

Jag längtar dock verkligen tills mina björnbär mognar! Safta och sylta är så roligt!

Så fryser jag in och använder i smoothies och pajer senare under året. Snacka om ekologiskt och närodlat hela året och sååå gott i morgon gröten.

Sommaren är en riktigt harmonisk tid. Det gäller verkligen att ta vara på varje dag. Skapa härliga sommarminnen att tänka tillbaka på under höst och vinter.

Jag uppskattar även att gå runt i min egen lilla bubbla och fixa och dona i huset och på tomten. Jag njuter och känner mig tacksam över att av vi är friska och mår bra. Brukar ni förresten meditera? Hörde jag nej?

Det gör underverk för din inre harmoni. Jag lägger just nu ungefär 30 minuter på meditation varje dag. 15 minuter på morgonen och 15 minuter på kvällen. Det har jag gjort det senaste året. Just nu fungerar det bra, men helst skulle jag vilja lägga mer än 15 minuter åt gången.

Följ mig gärna på Instagram och gilla på Facebook där jag delar alla recept!

lättsockrad svartvinbärssylt

Lättsockrad svartvinbärssylt – ingredienser:

1 liter svarta vinbär

5 dl vatten

4 dl socker ( helst syltsocker där det ingår pektin, ett naturligt ämne som hjälper till med konsistens)

0,5 st  vaniljstång

lättsockrad svartvinbärssylt

Så här kokar du lättsockrad svartvinbärssylt:

  1. Mosa först bären lätt
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången, blanda med bären.
  3. Koka upp försiktigt ihop med vatten i 5 minuter
  4. Tillsätt socker och låt försiktigt koka under omröring i ca 10 minuter.
  5. Häll i glasburkar och låt svalna, håller flera veckor i kylskåp.

lättsockrad svartvinbärssylt

Olika förslag på smaksättningar när du kokar lättsockrad svartvinbärssylt:

Ingefära – addera 1 msk river ingefära innan kokning

Kanel – tillsätt 2 tsk kanel i slutet på koktiden

Kardemumma – tillsätt 2 tsk kardemumma i slutet på koktiden

Rom – Blanda i 2 msk mörk rom efter kokning.

 

lättsockrad svartvinbärssylt

 

Tyckte du om mitt recept på lättsockrad svartvinbärssylt med vanilj?

Mer inspiration till dig!

Sylt på chiafrön och hallon på 5 minuter

Rabarberkompott med vanilj

Härlig morgonsmoothie med rabarber

Ha en riktigt härlig dag/ VegoKamilla

 

 

Lämna ett svar