rabarberkompott med jordgubbar och vanilj

rabarberkompott med jordgubbar

Rabarberkompott med jordgubbar ändå. Finns det ens något säkrare sommartecken? När jag kokar rabarberkräm eller, som jag säger, rabarberkompott med jordgubbar, ingefära och vanilj, så har i alla fall jag gått in i ett mentalt sommar ”mode”!

Detta hände alltså nu under helgen. Den användes sedan till efterrätter när vi hade besök i går, men även till att göra svingod rabarber-smoothie. Längre ned i mitt inlägg, kommer jag att tipsa om varför den här härliga kompotten förtjänar sin plats i ditt sommarkylskåp. I mitt recept, så har jag bytt ut det onyttiga vita sockret, mot kokos socker och det blir hur gott som helst och hjälper även till att höja den redan somriga känslan i smaken. Love it.

Fantastiska temperaturer vi har haft under helgen, och jag har haft en fin möjlighet att vila ut. Visst har det även blivit en del tid utomhus, och i dag var vi vid havet och grillade och spelade olika spel. 

redan från och med nästa helg ser helgerna helt annorlunda ut och jag är rejält fullbokad, både med jobb och med nöjen. Men jag ska inte klaga. 

Följ mig gärna både på Facebook och på Instgram!

rabarberkompott med jordgubbar

 

Rabarberkompott med jordgubbar – detta behöver du:

4 st rabarber

1 1/2 dl kokossocker

1-2 dl frysta eller färska jordgubbar

1 vaniljstång 

1 krm kardemumma

1/2 tsk mald ingefära, om du väljer färsk så ta något mer.

3 dl vatten

2 tsk agavesirap eller honung

någon matsked potatismjöl

 

rabarberkompott med jordgubbar

 

 

Så här gör du Vegohimlens rabarberkompott med jordgubbar:

 1. Skölj och skär rabarber i mindre bitar
 2. Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt vatten, socker och ingefära.
 3. Lägg i även jordgubbar och låt sakta smälta om frysta. Mosa.
 4. Koka i 5 minuter och låt sedan svalna
 5. Blanda ut 1 matsked potatismjöl med lite vatten och koka upp krämen igen. Om du inte nått önskad konsistens så fortsätt med ännu en matsked.

rabarberkompott med jordgubbar

 

rabarberkompott med jordgubbar

Tips på användningsområden för vegohimlens rabarberkompott med jordgubbar:

Servera med en skvätt havregrädde och kaksmulor på.

Använd som fyllning när du bakar tårta ( jag brukar ha i midsommartårtan!!!).

Addera 3-4 matskedar när du gör smoothies i stället för frysta bär. Grymt!

Som sylt i gröten

På mackan som marmelad

 

Gillade du min rabarberkompott med jordgubbar, och vill ha fler tips på godsaker?

Njut av livet, kärleken och friheten!

/ Kamilla 

 

2 svar på ”rabarberkompott med jordgubbar och vanilj”

 1. annika skriver:

  Hur mycket jordgubbar brukar du ta med 4 rabarber? låter ursmaskigt plus skoj med en till grej att göra med rabarbern som växer så det knakar..:)

 2. Hej!
  Jag hade i 4 st väldigt stora jordgubbar.
  Så det beror lite på storlek.
  Jag har uppdaterat receptet 🙂
  Lycka till med din rabarberkompott.
  Stor kram / Kamilla

Lämna ett svar