nyttig morgonsmoothie med rabarber

nyttig morgonsmoothie

Nyttig morgonsmoothie med rabarber, banan och kardemumma. Bara färgen får mig att vilja göra den om och om igen. Dessutom är rabarber en typ av ”ogräs” i många trädgårdar, så även i min. Då brukar jag göra en jättegod rabarberkompott som jag sedan sparar i en stor glasburk och använder till diverse efterrätter, smoothies och annat gott.

Skulle inte du vilja bli serverad en nyttig morgonsmoothie med rabarber som mellanmål en het sommardag?

Detta recept på nyttig morgonsmoothie innehåller dessutom jordgubb och vanilj, eftersom jag använde mig av min lättlagade rabarberkompott som innehåller det. Så himla gott. Men du kan såklart använda den kompott eller sylt som du gillar bäst.

Supersommaren fortsätter och håller i sig. Som det ser ut nu, så är den kvar lagom tills jag åker på semester. Perfekt. 

Cykling är lite av min nya passion. Börjar numer gärna dagen med ett riktigt långpass. Tycker om att vara ute i 1,5 timme och köra. Men ironiskt nog så är det så pass varmt ute nu, att passet går bättre inne på gymmet.

Jag vet att många tappar lusten till att laga mat nu när värmen är här, men jag kan inte riktigt säga detsamma. Bara jag har ett svalt kök att stå i, så är det enda som skiljer vad jag lagar. Nu blir det mer cheesecakes, drycker, glass och lättare sallader. Gjorde en grym sallad med körsbär som kommer upp om ett tag till exempel.

Som exempelvis detta recept på svalkande nyttig morgonsmoothie, som passar lika bra till frukost och till mellis.

I kväll blir det middag på restaurang, men efterrätten tar vi hemma, eftersom jag har gjort en ljuvlig raw cheescake med lime och kokos.

Vi är dessutom numer väldigt kräsna eftersom jag lagar så mycket vegomat, så blir det svårare och svårare och få den där upplevelsen som (i alla fall jag) gärna vill ha vid restaurangbesök.

När vi äter ute blir det mer för att njuta av varandras sällskap och mysa mer än själva ”matupplevelsen”.

Följ mig på Facebook och Instagram för mer vego-inspiration.

nyttig morgonsmoothie

 

Detta behöver du för att göra en nyttig morgonsmoothie med kardemumma:

Räcker till två härliga rabarbersmoothies

2 dl rabarberkompott

1 stor mogen banan

2 msk cashewnötter

5 dl mjölk ( jag kör mandelmjölk)

1/2 tsk kardemumma

nyttig morgonsmoothie

Så här gör du en nyttig morgonsmoothie med kardemumma:

  1. Gör Vegohimlens rabarberkompott
  2. Lägg i 2 dl av rabarberkompotten i en mixer när den är kyld
  3. lägg i en banan, kardemumma, mjölk och nötter
  4. Mixa ihop till en jämn smoothie
  5. Servera kall

nyttig morgonsmoothie

 

Tyckte du om mitt recept på nyttig morgonsmoothie med vanilj och kardemumma och vill du ha mer härlig inspiration till drycker och smoothies till sommaren ?

Glöm för all del inte att dricka massor nu när det är varmt. Det är superviktigt. Speciellt för barn och äldre. Ta hand om varandra.

Varma sommarkramar från Vegohimlen!!

 

 

Lämna ett svar