lättlagad efterrätt med bär

lättlagad efterrätt

Lättlagad efterrätt med bär till vardagsefterrätt blir perfekt. Krämig kokos blandad med en härlig bärswirl av söt jordgubb. Nyttigt och fullproppad med plant-kärlek till er såhär inför långhelgen.

Att laga sötsaker och efterrätter på kokosmjölk och kokosgrädde är min nya it-grej. Ni måste ge det en chans. Kokos går ju så bra ihop med all frukt och bär, så i en efterrätt kommer smaken verkligen till sin rätt.

Nu är det långhelg och tid och njuta i solen med nära och kära. För mig blir den här helgen lugn och det tänker jag verkligen ta vara på, för sedan är det verkligen hektiska och fullbokade helger som väntar ända fram till mitten på juni. både jobb och nöjen i en salig blandning.

Men som sagt, nu i helgen..såå skönt. Jag är supertrött av någon slags pollenchock och ska faktiskt hänga ganska mycket hemma och städa, laga mat och kolla serier trots det vackra sommarvädret. Jag är normalt inte pollenallergisk men när det pikar så brukar jag känna det i några dagar, sen är det borta. Hoppas ni slipper.

Du vet väl att du kan följa mig på Instagram och på Facebook ?

lättlagad efterrätt

Lättlagad efterrätt – detta behöver du:

kylskåpskall kokosmjölk  1 pkt

ca 400 g frysta jordgubbar

agavesirap till topping

1 tsk vaniljessens

kokoschips eller kokosflingor till dekoration

 

lättlagad efterrätt

Lättlagad efterrätt steg för steg:

  1. Mixa ihop jordgubbar och kokosmjölk
  2. Tillsätt vaniljessans, mixa lite till
  3. Häll upp i portionsskålar
  4. Låt stå i kylen i ca 20-30 minuter innan servering
  5. Toppa med kokos och agavesirap

lättlagad efterrätt

För mig finns det inget härligare snask än krämiga, av naturen färgade efterrätter. Du kan använda vilken sorts bär du vill till detta. Men jag är så svag för när den ser ut såhär – som en riktig sommardröm!!

En extremt lättlagad efterrätt som tur är.

lättlagad efterrätt

Under min kategori för efterrätter, så finns det fler glassrecept och massor av inspo!

Vi hörs, mina plant-godingar!

Lämna ett svar