Krämig vegetarisk pasta med spenat, kapris, vitlök och kronärtskocka. Toppade med lite krossade valnötter. Perfekta vardagsmaten. Man blir så nöjd. Så sjukt nöjd. Fort går det också. Enkelt, det tar 10 minuter. Detta recept på krämig vegetarisk pasta innehåller päronmust vilket både ger en fin sötma, men även den syrliga smak som kronärtskockan trivs så bra i.
Jag delar även ett enkelt recept på vegansk parmesan. Den är genialisk, och eftersom den är helt torr, så har den lång hållbarhet i sluten burk i kylen. den passar mycket bra att strö över pastarätter.
I dag är det torsdag och alltså yogadag för mig. Både kropp och själ behövde sin mindfullness påfyllning, det ska gudarna veta. Jag märker det eftersom jag är som en torr disktrasa som doppas i vatten. Jag sugs in i transen och vaknar upp när allt är färdigt.
Djupandningen blir som vilsamma vågor genom kroppen och jag blir ett med allt och ingenting. Jätteskönt men utmaningen börjar när jag kommer ut ur träningslokalen. Jag är då helt ”yogad”.
”Yogad” ( obs ej drogad :))är min egen beskrivning på tillståndet när man själv befinner sig i zen. Men alla andra är i verkliga livet. Så där går jag helt ”yogad” och människor omkring mig stressar, tycker tio gånger i rad på knappen till trafiksignalen, för att det inte går tillräckligt snabbt. Suckar, stressar, muttrar.
Själv står jag kvar en stund och spanar in den gröna gubben som visar att det är dags att gå över gatan. Sänder honom en fin tanke, och börjar långsamt gå över gatan.
Följ mina äventyr på Facebook och Instagram!
detta behöver du för en krämig vegetarisk pasta med spenat
Valfri pasta till fyra personer
1 burk kronärtskockshjärtan
1 lök
2 vitlöksklyftor, pressade
2½ dl havre fraiche / havregrädde av valfri sort
1 msk vegetarisk fond
2 msk hackad kapris
1 dl päronmust
1 msk dijonsenap
150g färsk spenat
Vegansk parmesan ( recept längre ned) eller 1½ dl riven parmesanost
Olja till stekning
Salt och peppar
1/2 dl krossade valnötter till topping
Vegansk parmesan:
2,5 dl råa ekologiska cashewnötter
4 msk Bjäst ( flingor av ren specialodlad jäst)
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
Krämig vegetarisk pasta med spenat och kronärtskocka:
1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i oljan tills den blivit glansig.
3. Låt kronärtskockshjärtarna rinna av och dela dom i lite mindre bitar. Tillsätt dom sedan i stekpannan och stek i ytterligare tio minuter.
4. Blanda i grädde/fraiche, senap, fond, kapris, must och parmesan. Låt sedan koka upp.
5. Sänk värmen och låt såsen sjuda i 10 minuter.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Rör i babyspenaten och servera sedan med pasta. Toppa med krossade valnötter.
Vegohimlens recept på krämig vegetarisk pasta är serverad.
Gör vegansk parmesan:
- Mixa ingredienserna i en matberedare tills den blivit en finkornig massa.
- Häll upp i en glasburk och använd på sallader, omeletter, pesto m.m.
Gillade du mitt recept på krämig vegetarisk pasta?
Då kommer du att älska denna vardagsfavorit med egen lättlagad pesto!
och denna godning till vardagsmat!
Med önskan om en riktigt härlig dag till er alla
/ Vegohimlen-Kamilla