Krämig rhode Island dressing är en återkommande favorit hemma hos mig. Bara det, att jag gör den på grekisk yoghurt, kapris och soltorkade tomater. Smaken på min Rhode Island är så fyllig och god att jag på fullt allvar äter upp det som blir kvar i skålen – med sked.
Såsen passar både till sommarbuffén, och som tillbehör till vardagsmaten. I bland gör jag den även som dipsås till chips. Jag har verkligen en förkärlek för fyllig tomatsmak i dipp. Älskat´r.
Du vet väl att vegohimlen finns att gilla och följa både på facebook och Instagram ?
Så här gör du en krämig Rhode island
5 soltorkade tomater
8-10 st kapris
1 Matsked färskost
3 matskedar grekisk/turkisk yoghurt
1 tesked honung/agavesirap
1 matsked pressad lime
örtsalt
örtsalt
*MIXA!
Smaka av och servera till maten, eller som dressing till sallad för den delen.
Det blir så gott med honung/ agave och i såsen.