enkla frallor med linfrön och havrekli

enkla frallor

Enkla frallor är precis det man vill ha i brödburken på helgen eller om du får oväntat besök. Dessa frallor är enkla att röra ihop, men behöver en hel del jästid. Tid som du själv kan lägga på något helt annat. Att göra själva grunden går fort och det jag älskar mest med dessa enkla frallor är att de är riktigt goda flera dagar i rad, inte bara som nybakade som många frallor är.

Jag bakar dem när jag har en dag som jag ska vara mycket hemma. Så mysigt att ha jäsande frallor i köket. Sån är jag 🙂

Pjuh vilken härlig vecka jag har haft. Jag har slagit träningsrekord trots att det är sjukt mycket att göra på jobbet. Men det är just här jag hämtar energi. Effektivitet får mig att vilja ännu mer på något sätt. Effektivitet föder effektivitet. Men alla är olika och jag vet väldigt många som inte alls funkar som jag.

Dock är en helt klar för oss alla, att vi mår som bäst när vi får hålla på med och lägga energi på människor och saker som verkligen får oss att må bra.

Du vet väl att Vegohimlen finns på Facebook och på Insta. Hoppas att vi ses där!

enkla frallor

Detta behöver du för att göra Vegohimlens enkla frallor:

Räcker till 20 frallor

25 g jäst ( 1/2 pkt jäst)

6 dl ljummet vatten (37 grader)

1 1/2 dl havrekli

2 tsk salt

1 msk honung eller agavesirap

1 msk linfrö

700 g vetemjöl

enkla frallor

Så här gör du dessa enkla frallor:

  1. Smula ned jästen i vattnet, blanda i alla övriga ingredienser. Blanda ihop försiktigt i 2 minuter. Sedan mer intensivt i 6 minuter.
  2. Låt degen stå täckt i 60 minuter. Vik degen 2 gånger och låt jäsa i ytterligare 60 minuter.
  3. Värm ugnen till 260 grader (varmluftsugn 240 grader)
  4. Dela degen i 20 bitar, forma efter smak. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå i 30 minuter
  5. Placera plåten i övre delen av ugnen, sänk temperaturen till 230 grader ( 210 för varmluftsugn)
  6. Grädda i 13 minuter!
  7. Tadaaa

 

enkla frallor

Så fina små bullar innan ugnen.

enkla frallor

Gillade du detta recept på enkla frallor

Testa att baka mitt härliga sötpotatisbröd.

Lämna ett svar