enkla bars på ljuvlig musli och bär

enkla bars

Enkla bars på musli och torkade bär gör sig helt fantastiskt som mellanmål. Jag brukar laga en batch av dessa i veckosluten, så finns det så att de räcker under veckan. Äter dem som mellanmål om jag behöver en energikick mitt på dagen. de blir SÅ mycket godare än de man köper. Jag köper aldrig längre, utan lägger i det som jag gillar allra mest i mina bars.

Har vi riktigt ont om tid, så händer det att vi bara springer ut genom dörren med varsin bar i näven. Detta har hänt. Men de är riktigt mättande. Ibland gör jag till och med dubbla satser så att det verkligen räcker hela veckan. Man vill ju inte stå utan liksom.

 

Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook, kanske ses vi där?

enkla bars

Detta behöver du för att fixa Vegohimlens enkla bars med nötter och bär:

5 dl havregryn

2 dl sötmandel, skalad eller oskalad efter smak

1 dl hasselnötter

1 dl kokosfllingor

1/2 dl linfrön

1/2 dl oskalade sesamfrön

1 nypa havssalt

1/3 tsk vaniljpulver

1 dl lönnsirap

1 dl honung eller agavesirap

2 dl jordnötssmör

2 dl torkade bär, jag använde tranbär. Russin och blåbär är grymt gott också.

 

enkla bars

Så här gör du enkla bars:

  1. Ugn på 165 grader
  2. Hacka nötterna grovt. Blanda havregryn, nötter, linfrön, kokos, sesamfrön i en bunke.
  3. Häll över blandningen på ett bakplåtspapper och sprid ut. Rosta i ugnen i ca 15 min. Rör om lite efter halva tiden.
  4. Klä en fyrkantig form (ca 23×23) med bakplåtspapper.
  5. Smält jordnötssmör med lönnsirap, vanilj och salt i en kastrull. Rör tills du får en trögflytande massa.
  6. Ta ut havregrynsblandningen och häll i en stor skål, tillsätt torkade bär.
  7. Häll på den varma sirap och jordnötsröran och blanda noga ihop med en slev.
  8. Häll över massan i formen och packa och platta ihop den.
  9. Grädda i 18 -20 minuter liter beroende på kakans tjocklek. Övergrädda inte, då faller de sönder lättare. Kakan ska få litet ätt färg.
  10. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt.
  11. Skär dina enkla bars i stänger.

OBS! Det är viktigt att kakan är helt avsvalnad innan man skär och att kniven är vass, annars kan stängerna falla sönder.

TIPS – Det som blir över efter att du skurit dina bars, är jättegott att bara strö över gröt eller yoghurt eller liknande.

enkla bars

Visst blir det en härlig kaka. Man vill ju bara lyfta upp hela och ta ett stort okontrollerat bett från den direkt!

 

enkla bars

Gillade du Vegohimlens enkla bars, och vill ha fler tips på smaskiga frukostar eller smoothies ?

Gillar du RAW snacks, så har jag en hel kategori för det.

 

Ha det underbart och glöm inte att njuta av livet!

/ Vegohimlen

 

 

 

Lämna ett svar