Butternutpure med mascarpone och cashew

butternutpure

Butternutpure är krämig och len i sin konsistens, har du tidigare aldrig provat att laga den med mascarponeost, så är det dags nu.

Den Svenskodlade Butternutpumpan finns i butik ända in i februari, på våren bör du undvika att köpa dem, då kan de vara importerade långväga ifrån. I USA toppar butternutpumpan listan över populära råvaror i vegomat, och forskning säger att pumpan sätter igång synapserna i hjärnan vilket kan motverka demens. Butternutpumpan är full av betakaroten och massor av vitaminer dessutom.

När du har gröpt ur allt fruktkött, så spara kärnorna och rosta dem i ugnen ihop med lite havssalt. Enkelt och gott till kvällsmyset.

Denna butternutpure har en härlig innerlig smak. Här är mitt bästa recept på Butternutpuré. Äts i stället för exempelvis Potatismos. Eller bara som tillbehör.

 

Glöm inte att gilla Vegohimlem på Facebook, så får du våra recept direkt i ditt flöde ❤

Följ @vegohimlens även på instagram

 
butternutpure
 

För att göra Vegohimlens butternutpure behöver du:

 
Olivolja
1 Butternut
1/2 dl Cashewnötter
1/2 dl Mascarponeost
Örtsalt

1 tesked Honung eller agavesirap

 
 

 

butternutpure
 

Ugn på 200 grader. Skär din Butternut i två delar. Lägg på bakplåtspapper med snittytan uppåt, häll på lite olivolja på dem, och rosta mitt i ugnen i ca 45 minuter.

 
 
 
butternutpure
Låt kallna och ta upp fruktköttet med en gaffel eller sked. Blanda i resten och använd en handmixer för att mixa slät. Ät som tillbehör.

Lämna ett svar