Butternutpure är krämig och len i sin konsistens, har du tidigare aldrig provat att laga den med mascarponeost, så är det dags nu.
Den Svenskodlade Butternutpumpan finns i butik ända in i februari, på våren bör du undvika att köpa dem, då kan de vara importerade långväga ifrån. I USA toppar butternutpumpan listan över populära råvaror i vegomat, och forskning säger att pumpan sätter igång synapserna i hjärnan vilket kan motverka demens. Butternutpumpan är full av betakaroten och massor av vitaminer dessutom.
När du har gröpt ur allt fruktkött, så spara kärnorna och rosta dem i ugnen ihop med lite havssalt. Enkelt och gott till kvällsmyset.
Denna butternutpure har en härlig innerlig smak. Här är mitt bästa recept på Butternutpuré. Äts i stället för exempelvis Potatismos. Eller bara som tillbehör.
Glöm inte att gilla Vegohimlem på Facebook, så får du våra recept direkt i ditt flöde ❤
Följ @vegohimlens även på instagram
För att göra Vegohimlens butternutpure behöver du:
1 tesked Honung eller agavesirap
Ugn på 200 grader. Skär din Butternut i två delar. Lägg på bakplåtspapper med snittytan uppåt, häll på lite olivolja på dem, och rosta mitt i ugnen i ca 45 minuter.