Enkel vegansk lasagne – detta recept hittade jag för länge sedan och inget hittills kan slå den här veganska lasagnen. Här är ett grundrecept på den godaste veganska lasagnen i världshistorien. Det är god så som den är, men om du vill ha den än mer matig, så varför inte addera vitlöksfräst svamp, zucchini eller aubergine?
En enkel vegansk lasagne är det dock fortfarande, och jag tror att det som är det sjukt goda här är den helt veganska bechamelsåsen. Jag dör och kommer till vegan/vegohimlen. Ge mig en portion till tack.
Följ mig på sociala medier, Vegohimlen på Facebook och @Vegohimlens på Insagram
Detta behöver du:
ungefär 5 dl blomkål ( ca 1/2 om du har en stor)
1 dl vatten eller mandelmjölk
1,5 dl cashewnötter (bra om dem har legat i blöt i minst 2 timmar)
1 matsked äppelcidervinäger
1/2 tesked havssalt
svartpeppar
2 matskedar olivolja
4 klyftor finhackad vitlök eller 4 matskedar vitlökspuré
200 gram sköljd babyspenat
ca 6 st lasagneplattor
6 dl tomatsås, hemgjord eller köpt
1/2 tsk vitpeppar
Så här gör du en enkel vegansk lasagne:
- Förvärm ugnen till 225 grader
- Dela blomkålen i buketter, och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. ca 12-15 minuter.
- Mixa blomkål med vatten/mandelmjölk, och cashewnötterna tills de är helt krämigt och jämt i en mixer
- Blanda i äppelcidervinäger
- Krydda med vitpeppar och lite havssalt.
- Smörj en lasagneform med kokosolja eller mjölkfritt smör
- Hetta upp olivolja och vitlök i en stekpanna, i med spenaten och blanda lite.
- Häll i din cashewsås i pannan och låt bli varmt.
- Börja med tomatsåsen, sedan lasagneplatta, sedan cashewsås. Upprepa, men avsluta med tomatsås.
- In i ugnen i ca 35 minuter, täck med folie.
Vill du ha flera tips på härlig vegansk mat, så finns det här!
Ha en riktigt härlig dag!