Stroganoff på Halloumi med svart ris är en klassiker här hemma. Krämig och med en mustig och mild smak är den populär hos samtliga familjemedlemmar. Rätten är perfekt vardagsmat.
Såklart behöver du inte koka just svart ris till. Det är få affärer som ens säljer svart ris. Jag har tur, då min närmaste butik faktiskt har. Hittar ni svart ris, så prova det. Den har en härlig nötig smak och är fantastisk vacker.
Jag gör bland annat mina absoluta favorit vegobullar på svart ris!
Välj det ris som du älskar att äta, och häng med mig och laga en härlig klassiker i vegetarisk tappning.
Ni vet väl att vegohimlen och jag finns både på Facebook och på Instagram? Följ mig gärna där.
Detta behöver du för att laga vegohimlens stroganoff på halloumi:
Räcker till 4 personer:
Valfritt ris för 4 personer
400g halloumi
400 g passerade tomater
olja till stekningen
1 gul finhackad lök
1 msk soya
1 msk balsamvinäger
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2 msk vegetarisk fond, gärna scharlottenlöks fond om du har
1 msk senap ( valfri)
1 tsk örtsalt
1 -2 dl creme fraiche eller havregrädde (beroende på önskad konsistens)
Vitlöksfräst kapris:
3 msk kapris
2 pressade vitlöksklyftor
Så här gör du en supergod stroganoff på halloumi:
- Skär halloumin i stroganoff bitar.
- Stek dem i olja så att de får fin färg, lägg åt sidan.
- Stek löken i olja tills den blivit glansig, häll i fond och låt bryna ihop
- I med resten av ingredienserna till såsen och låt koka upp på svag värme
- Stek kapris i oja och vitlök snabbt och på hög temperatur.
- Lägg i osten i såsen och rör om
- Servera med valfritt ris och toppa med kaprisen!
Jag har massor av härliga vego recept under min kategorier som heter vegetarisk mat!
Är du vegan och behöver inspiration, så finns det här.
Hoppas att ni har det riktigt bra och njuter av helgen och av livet/ Vegohimlen