grillad spetskål med valnötter och honung

grillad spetskål

Grillad spetskål, grillad zucchini, grillad auberigine. Det är vad jag livnär mig på den här sommaren. Grillad spetskål måste ändå vara en favorit. Otroligt vacker mat är det också

En av de allra bästa sakerna med sommaren är all färsk frukt och färska bär. En kväll när jag var ensam hemma, åt jag två askar jordgubbar till middag. Det var riktigt tillfredsställande faktiskt.

Vad mer, jag har spenderar några härliga dagat i Halmstad och Tylösand. Otroligt vackra ställen i vårt underbara land. En kväll spenderades på Halmstads travbana för att kora vinnaren i årets Sprintermästare. En minnesvärd upplevelse på många sätt. Hoppas på en repris nästa år 🙂

Ännu en fin sommarvecka väntar, om än i ett något lugnare tempo. Det märks i kalendern att många gick på semester förra veckan.

Om ni undrar hur mitt hälsotest föll ut, så såg det bara fint ut. Men jag har ändå satt upp några mål för min träning som ska följas upp. Exempelvis ska min syreupptagningsförmåga höjas ett snäpp.

 

Du vet väl att du kan gilla och följa mig både på Instagram och på Facebook, vi ses där.

grillad spetskål

Grillad spetskål med valnötter

4 personer

1 spetskål

1/2 dl olivolja

4 nypor havssalt

1 block fetaost ( veganvariant)

2 dl valnötter

4 msk flytande honung eller agavesirap

grillad spetskål

 

Grillad spetskål med valnötter – steg för steg

  1. Skär spetskålen i fyra dlear. Först på mitten och sedan i mitten på de båda bitarna, så att du får fyra.
  2. Skölj spetskålan och låt torka något
  3. Ringla över olivolja och salt
  4. Grilla tills spetskålen blivit mjuk och fått färg
  5. Smula över feta och valnötter, ringal över honung /agavesirap
  6. Servera och njut!

 

Tyckte du om detta rafflande recept på grillad spetskål, så kommer du att gilla mycket av min vegetariska mat på grillen!

Här kommer ett härligt recept på grillad banan som exempel.

Allt gott till er!! / K

 

Lämna ett svar