Härliga vegetariska frikadeller i en sås på tomat, spenat och smakrika knaperstekta champinjoner. En högst oplanerad rätt, men väl värd sin plats här på bloggen. Orkar du inte rulla egna bullar, så använd färdiga, och gör endast såsen. Ett bra vardagstips när tiden är knapp.
Nu är jag hemma igen efter några välbehövda dagar på landet. Har laddat om batterier med långa och friska promenader. Stjärnklar himmel och tystnad. Att endast höra vindens sus när det är dags att sova. Det är harmoni det. Att vakna mitt ibland betande kor och kacklande kycklingar har blivit en viktig del av mitt liv.
Det är så skönt att få ta dagen som den kommer, och inte vara så uppstyrd och planerad som jag brukar vara. Göra det vi känner för.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook. Hoppas vi ses där!
Vegetariska frikadeller i tomatsås – du behöver:
300g vegofärs (gärna formbar)
2 msk ströbröd
1,5 msk potatismjöl
2 dl havregrädde
1/2 dl vatten
1 stor guk lök
2 msk grönsaksfond (scharlottenlöksvarianten är fin)
1 msk soya
smör att steka i
sås
8 dl passerade tomater
1 tsk cayennpeppar
1 tsk lönnsirap
100 g färsk spenat
250 g champinjoner + örtsalt
Vegetariska frikadeller – steg för steg:
- Blanda ihop alla ingredienser till bullarna. Låt vila i 10 minuter.
- Skiva och stek champinjoner tills de blir knapriga i kanterna (lite tålamod krävs) krydda med örtsalt.
- Värm tomatsås ihop med kyddor och lönnsirap i en stor stekpanna.
- Forma bullar av färsen och lägg ned i tomatsåsen. Låt puttra ihop och rör om i bland. Bullrna ska bli genomstekta.
- Blanda i spenat och champinjoner
- Servera med pasta eller ris.
Tyckte du om mitt recept på vegetariska frikadeller, då kommer du att älska dessa tips!
Ha en fin vecka / Kamilla