Vegetarisk påskmat behöver absolut inte vara någon komposition som ska försöka efterlikna det traditionella påskbordet. Nej, tänk gärna helt nytt. Som jag har nämnt tidigare, så tror jag att det är vägen till att verkligen inspirera andra till att äta mer vego.
Så himla härligt vårväder där jag är just nu på Gotland. Fullt ös med lövkrattning och morgonlöppass. Alltid när jag är på Gotland så springer jag morgonrundor. Börjar alltid med 3 km rundan. Så går jag upp till 6 km efter några dagar. Jag brukar ju inte löpträna så ofta hemme i stan, så det behövs några dagar.
Det får mig alltid att fundera på hur kondition verkligen är en färskvara. Men också på hur lite det krävs i fysisk insats att komma i bättre kondition. Gissar att det mer är det psykiska som blir ett hinder för många att ta sig ut på en runda. Det är ju sjukt tråkigt i vanliga fall.
Men just på Gotland är det helt underbart. Varje steg är en naturupplevelse.
Jag vill nu bjuda er på lite härlig inspiration till vegetarisk påskmat. Hoppas något ska fala i smaken
Du vet väl att Vegohimlen finns både på Instagram här och på Facebook här?
Vegetarisk påskmat:
Lättlagad (ej vegansk men ”vegetarisk”) påskbakelse med aprikos. Du byter ut grädden mot havre eller kokosgrädde för att få den vegansk. Som grund kan du använda en bit vegansk sockerkaka. Recept här.
Smördegstarte med fikon och valnötter
Spentsnurror med vegansk ost och gräslök
Den här härliga Auberginegratängen är ett ljuvligt tillbehör nu i påsk:
Fyllda salladsblad med cashew och kapusta, vegetarisk påskmat när den är som allra bäst.
Hemgjord kexchoklad med hasselnötskräm
Härliga och vackra äppelrosor med mandel
Raw cheesecake med lime ( Key-Lime-pie)
Hoppas att du har fått lite härlig inspiration till ditt vegetariska påskbord.
Vegetariskt påskmat är ju inte så krångligt, eller hur ?
Ha en riktigt härlig påskhelg och ta hand om varandra /K