Veganskt bröd med morot och sötpotatis

veganskt bröd med morot

Veganskt bröd med morot, sötpotatis och kanel, är gjort av bland annat sötpotatispuré, som du med fördel förbereder lite i förväg. Det här sötpotatisbrödet är helt Veganskt, vilket i sig känns underbart. Älskar mat som är plant-baserat, även om jag absolut inte är Vegan (ännu).

Men för mig finns det en utmaning i att laga helt Vegansk mat. Jag älskar´t. Vet inte varför, men när jag lyckas laga helt Vegansk mat, som dessutom är löjligt god, då blir jag lite stolt. Det är en utmaning i min värld. Jag älskar utmaningar.

Har jag sagt att jag planerar att gå en Vegankock-kurs? I do 🙂

Det här är alltså ett veganskt bröd med morot, som absolut inte är en  klassiker i mitt kök ännu, tvärtom, det är ren och skär premiär. Dock kommer det att bli en klassiker, var så säker. Jag blev inspirerat av ett recept, men gjorde om det helt, förutom mängden sötpotatispuré. Tips från coachen, skala och tärna 1-2 sötpotatisar, koka och mosa. Förvara i kylen för bak av bröd och smoothies.

veganskt bröd med morot

 

 

Detta behövs för att baka Vegohimlens Veganska bröd:

Du behöver:

1 1/2 matskedar Krossade linfrön +3 matskedar vatten – blanda och låt dra i 10 minuter

3,5 dl Sötpotatispuré ( kokt och mosad Sötpotatis)

1 riven morot av normalstorlek

saften från 1/2 apelsin/mandarin

3 matskedar kokossocker

1/2 dl vegetabilisk olja ex rapsolja. Eller smält kokosolja om du inte har något emot kokossmaken.

2 teskedar vaniljextrakt

4 matskedar Lönnsirap

5 dl fullkornsvetemjöl

2 teskedar malen kanel

1 1/2 tesked bakpulver

3/4 tesked havssalt

Valnötter eller annat du gillar till garneringen.

Vegohimlen finns på Facebook och på Instagram som Vegohimlens

Så här gör du veganskt bröd med morot:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. smöra en brödform i kokosolja eller vegetabiliskt fett
  3. Låt krossat linfrö och vatten dra tills det tjocknat
  4. blanda i resten av ingredienserna till en härlig fin orange deg.
  5. Tryck ned degen i brödformen och lägg på de nötter du vill ha på toppen. Se till att nötterna mestadels fastnar i degen.
  6. Grädda 40-50 minuter i mitten av ugnen.
  7. Låt svalna i ca 15 minuter

veganskt bröd med morot

Alltså..vid en snabb okulär besiktning av detta recept, så kan det tyckas att det är mycket ingredienser, och komplicerat. Men jag kan utan att skämmas lova dig att när du gjort detta en gång, så kommer du knappt behöva receptet för att kunna knåda ihop brödet igen.

Vill du ha flera Veganska recept, så kika in här

Lycka till med detta. Det är ubergott / Vegohimlen

Lämna ett svar