Veganska nötkakor är bara ett exempel på alla härliga vegokakor som just nu produceras i mitt kök. De är SÅ goda. Krispiga utanpå och krämiga innuti. Alla som smakar vill ha mer. Glutenfria och nyttiga dessutom.
Tiden bara flyger iväg just nu. Jag ger alltid 110 % på jobbet. När jag inte jobbar, så spenderar jag mycket tid i köket och på gymmet. Jag har även börjat att ta med min stora son till gymmet vilket är väldigt mysig. Det är faktiskt helt okej att tiden flyger iväg nu, medan det ändå inte går att resa eller göra andra roliga saker. 2021 är året då det händer 🙂
Tillbaka till kakorna. Degen till dessa går det med fördel att förbereda och förvara i kylen, då går det fort att smurfa ihop när väl det stora fikasuget slår till.
Du vet väl att jag kör lite cookalong och annat i mina stories på Instagram här, och att jag även finns på Facebook här. Vi ses!
Veganska nötkakor med vanilj – du behöver:
200 g hasselnötter
100 g cashewnötter
1 dl rörsocker
1/2 dl smält kokosolja
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Veganska kakor med nötter – steg för steg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, spara lite till garneringen.
- Kör nötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Gärna ännu lite till, så att det naturliga nötsmöret bildas. Ta ned från kanterna.
- I med resten och mixa ihop till en fin deg.
- Rulla bollar och lägg på bakplåtspapper.
- Platta till med gaffel, strö på de sparade hasselnötterna.
- In i ugnen i 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna något innan servering.
Gillade ni mitt recept på veganska nötkakor ?
Då ska ni få massa gótips av mig här:
Nötkakor med choklad – veganska
Vegokakor med hampa och ingefära
Lycka till i köket / Vegohimlen