Vegetarisk skagenröra till bakpotatis är något som i alla fall jag äter allt för sällan. Det är ju faktiskt väldigt smidigt och tacksamt att laga. Bakad potatis sköter ju sig själv. Jag har hittat det ultimata receptet på vegetarisk skagenröra. Kapris är nästan det som sätter pricken över i.et i detta recept. Röran får den där härliga sältan som skaldjuren ger. Du måste testa.
Till 2 rejäla portioner vegetarisk skagenröra:
2 bakpotatisar
2 teskedar Diljonsenap
1 Matsked Kapris
1 Matsked hackad Gräslök
1 Matsked hackad dill
2 Matskedar hackad rödlök
2 kokta Ägg
2 1/2 dl iMat fraiche eller Minifraiche
Örtsalt och peppar
Vitlöksfrästa Champinjoner
100 g Champinjoner
1 riven vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 200 grader. Gör små stickhål i potatisarna och slå in dem i Aluminiumfolie. SKJUTS in i ugnen på ungefär en timme, lite beroende på ugn. Potatispaketen ska vara mjuka.
Koka äggen, ska ej vara löskokta.
Blanda ihop allt annat och smaka av med Örtsalt och peppar.
Riv vitlök och fräs ihop med Champinjoner.
Gör ett korssnitt i potatisen och öppna upp. Fyll först med röran, och toppa med Champinjoner.
Vill du ha tips på mer härlig vegomat? Då klickar du här.
Lycka till / Vegohimlen