snabbt hemgjort godis med valnötter & aprikos

snabbt hemgjort godis jul

Snabbt hemgjort godis är guld. Inte bara i juletider utan året om. Det krävs en väldigt liten insats för att laga den här chokladen fylld med härlig torkad aprikos, tranbär och valnötter. 

Det här blir mitt sista inlägg för i år då. Jag tänker inta säga att det här året ”har varit ett annorlunda år” eller att ”året blev inte riktigt som vi hade tänkt oss ” Det säger alla andra så bra, och det har blivit väl ältat.

Jag vill lyfta det positiva som året har bjudit på. För oss som har arbetat hemma finns det många fördelar att dra. Gällande mig själv, så får jag i princip två extra timmar ihop med familjen som jag inte hade innan på grund av restid.

Jag hinner ta ett bad på lunchen om jag vill, är inte det fantatiskt så säg.. Det finns ingen stress på lunchen. jag kan hacka ihop en sallad lite snabbt till exempel.

På mitt arbete har vi gym och personlig tränare, men inte nu under Coronan. Dock har jag inte använt det så mycket eftersom jag är kär i mitt eget gym. Dom har säkra regler för hur många som får vara där, och det är lätt att känna sig trygg. Så dit har jag kunnat gå på lunchen ibland. Ligger väldigt nära där jag bor.

Jag tror att den här pandemin har lärt oss månniskor att vara mer försiktiga om varandra. Men också att förstå och uppskatta varje dag och stund vi har tillsammans. Uppskatta livet mer när det kommer tillbaka sakta men säkert.

Vi har verkligen lärt oss att ingen är skyddad mot kriser.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ?

snabbt hemgjort godis jul

 

Snabbt hemgjort godis med aprikos:

10 torkade och finhackade aprikosr

1 dl hackade valnötter

3 msk torkade och hackade tranbär

300 g vit choklad (vegansk om du är helvegan)

snabbt hemgjort godis

 

Snaskigt hemgjort godis – steg för steg :

  1. Finhacka aprikoser, valnötter och tranbär
  2. Smält långsamt chokladen i en tjockbottnad kastrull
  3. Blanda ned valnötter, tranbär och aprikoser
  4. Rör om ordentliget
  5. Häll ut och bred ut på ett bakplåtspapper
  6. Låt stelna i kylen, skär sedani bitar.

Chokladupplevelden blir en helt annan när du bestämt innehållet helt själv, och dessutom gjort allt arbete. Gillar du något helt annat, så fyll chokladen med det. Perfekt att ge bort i present också tycker jag.

Gillade du mitt recept på snabbt hemgjort godis ?

Då kommer mer inpiration till dig.

Chokladbräck med god fyllning

Veganska hallongrottor med vanilj

Bönkakor med kokos

Snabba havrekakor

Nötkakor med choklad – veganska

Vegokakor med hampa och ingefära

Veganska snickersrutor

Önskar dig en fantastisk nyårsafton, och en god fortsättning. Hoppas att du når alla dina mål och tar hand om dig.

/ Kamilla

 

Lämna ett svar