Snabbinlagd-picklad rödlök med lime och lönnsirap passar till nästan allt. En favorit är att ha den i sallad, och dessutom använda själva spadet från inläggningen som dressing till salladen. Smidigt va? Smidig och väldigt gott.
Den här inläggningen är färdig på 1 timme och är ett grundrecept. Det finns mycket gott man kan lägga i, och det kommer jag också tipsa om längre ned.
Du vet väl att vegohimlen finns både på Instagram och på Facebook. Följ mig gärna där.
snabbinlagd-picklad rödlök:
2 rödlökar skivade i tunna ringar
saften från 3 st Lime ( ca 3/4 dl )
1 1/2 dl vatten
2 msk neutral olja
1/2 dl lönnsirap / honung
1 tsk örtsalt
- Blanda allt utom rödlöken i en förslutningsbar burk eller en bunke som du kan täcka över.
- Lägg sist i rödlöksringarna och stäng locket. Låt vila i minst en timme och rör om någon gång under tiden.
- Så, nu har du en Snabbinlagd-picklad rödlök
Tips på kryddning till snabbinlagd rödlök:
Hacka koriander ( 1 kruka) och blanda i inläggningen. Fantastiskt gott.
Lägg in tunna morotsskivor (ca 1 morot) ihop med löken. Blir härligt knaprigt.
Lägg ned en matsked kapris i inläggningen, supergott att vända ned allt i en sallad
Tips på användning av inlagd lök med lime och sirap:
till tacos
I sallad ihop med inläggningsspad
på smörgås
till pizza
topping till olika förrätter
på buffébordet
Vill du ha tips på flera picklade och opicklade tillbehör, så finns det här!
Lycka till med din snabbinlagda-picklade rödlök