smoothie utan yoghurt med kiwi och spenat

smoothie utan youghurt

Vill du fixa en smoothie utan yoghurt, men ändå behålla samma fluffiga konsistens ? Byt då ut yoghurten mot soygurt som är en soyabaserad yogurtliknande dryck. Då blir din smoothie lika god och fluffig, men också vegansk och mejerifri. Super. 

En annan variant är att använda fruktjuice eller kokosdryck som vätska när du mixar. Här har du ett recept på världens godaste äppeljuice till exempel.

Det är så härligt nu, eftersom det blir ljusare och ljusare på morgnar och kvällar. Nu slipper jag snart ta bilen till stallet på kvällen för att det är kolmörkt och läskigt på vägen dit. Jag älskar ju all typ av vardagsmotion. Så att ta bilen känns lite fel för mig. Men i bland är det underbart att kunna göra det också.

Jag orkar inte skriva ett enda ord om Corona – ni vet varför. Hur uttjatat? Business as usual. Strunta bara i att besöka de gamla och andra utsatta grupper på att tag. Samt SLUTA hamstra toapapper och annat. Vad är grejen med det? Behöver du 8 paket med toalettpapper för 14 dagar i karantän, så tror jag att du har behov av att träffa en läkare oavsett corona. Verkar vara något slags primalbeteende som folk går igång med nu. Läskigt.

Det bästa som kommer ut i från Covid 19, är börskrashen. ÄNTLIGEN slipper jag investera mer på en överköpt marknad. Kortsiktigt – jättetråkiga siffror, men är du långsiktig, så var det det bästa som kunde hända din ekonomi. 

Du vet väl att du kan följa och gilla Vegohimlen på Facebook som Vegohimlen och Instagram @vegohimlens . Välkommen till mig !

smoothie utan youghurt

 

Vegohimlens smoothie utan yoghurt:

Ca 2 portioner

2 kiwi(s) (skalade och delade i mindre delar)

2 1/2 dl tärnad mango (färsk eller fryst)

2 cm riven ingefära

3 dl bladspenat

1 mogen, skivad banan

3 dl vätska ( soygurt för en fluffigare smoothie) Prova gärna kokosdryck eller äppelsaft

Saften från en pressad lime

smoothie utan yoghurt

Vegohimlens smoothie utan yoghurt – steg för steg:

  1. Lägg alla ingredienser med en mixer, häll över vätskan (eller soygurt) sist.
  2. Mixa till en jämn konsistens
  3. Häll upp i glas och drick

smoothie utan yoghurt

 

Kika in i min kategori för smoothie och dryck – så får du ännu mer härlig inspiration!!

Kram – och ta hand om er i vår för tillfället lite galna värld!

Lämna ett svar