recept på milkshake med butternut och kardemumma

recept på milkshake

Ett recept på milkshake med butternut, kanel och kardemumma som både är krämig och god.  Jag brukar avnjuta den som frukost nu under pumpasäsong, och har nästa alltid ett litet lager med pumpapuré i kylen.  I det här receptet använder jag Butternutpumpa som är rikt på vitaminer och mineraler, och är dessutom riktigt kalorisnålt. Om detta recept är vegaskt ? Ja, såklart.

Först och främst – Pumpapuré är mycket enkelt att göra. Bara ugnsrosta en butternutpumpa som är delad på mitten i ugnen i ca 45 minuter med snittytor ned 220 grader. Sedan gröper du bara ur och mosar  innehållet. Håller i kylen i ca en vecka. Ta gärna vara på pumpakärnorna eftersom de är goda att krydda och rosta i ugnen .

Om hösten brukar jag gå in i en tung läsperiod och den här hösten är inget undantag. I går gick jag lös på en bok som har legat på kö i mitt bokminne som heter: ”och bergen svarade”. Den är skriven av Khaled Hosseini. Tidigare har böcker av honom förtollat mig, och nu precis som då är jag såld på de första fem sidorna.

Har du tips på någon bra författare, så tipsa mig gärna! jag är alltid sugen på att hitta nya, tjocka och magiska böcker att läsa.

Du vet väl att du kan följa Vegohimlen både på Instagram och på Facebook ? Hoppas att vi ses där!

recept på milkshake

Recept på milkshake (vegansk) med butternut:

(4 pers)

3 medelestora mogna bananer (skivade och frusna)

250-350 ml kokosmjölk (lite beroende på hur du vill ha kosistensen)

2 dl pumpapuré

1 tsk lönnsirap

1 tsk vaniljextrakt

1 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

recept vegansk milkshake

Recept på vegansk milkshake – steg för steg

  1. Lägg samtliga ingredienser i en mixer
  2. Mixa på hög hastighet i 1 minut
  3. Häll upp i glas och sprinkla över lite malen kanel.
  4. Avnjut

 

Tycker du om smoothies och milkshakes ?

Då ska du kika in HÄR!

Ha en riktigt härlig vecka,

Kram/ Kamilla

 

 

 

 

  •  

Lämna ett svar