Raw cheesecake recept med en tropisk smak av lime och kokos, och en härligt söt botten på mandel och dadlar. Perfekt smakbrytning. Lime är verkligen en riktig favoritsmak. Älsk!
Sommaren har knappt börjat, och ändå är detta det som jag vet kommer att stilla mitt sötsug i årets sommarhetta. Går att variera i det oändliga. Sommarefterrätt deluxe.
Jag laddade upp inför långpass på cykel i går morse med.. ja, denna cheesecake. Kropp och själ jublar. Plant-love.
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för inspiration!
Raw cheesecake recept – detta behöver du:
4 dl cashewnötter (blötlagda i ca 4 timmar)
2 dl dadlar
1 dl mandlar
2 msk kokosflingor
1 dl färsk limejuice
limezest till garnering
2 msk kokosolja
1 dl kokosmjölk
3 msk lönnsirap
Raw cheesecake recept – så här gör du:
- Blötlägg cashewnötterna, gärna under en natt, men minimum 4 timmar.
- Blötlägg även dadlarna i varmvatten 15 minuter.
- Mixa ihop dadlar, mandlarna och kokosflingorna till en jämn och fin smet i en matberedare.
- Tryck ut blandningen ordentligt i en form med löstagbara kanter. Se till att botten blir kompakt och jämn. Sätt sedan in formen i kylskåpet. Detta kan med fördel göras redan dagen innan.
- Häll av cashewnötterna och lägg dem i matberedaren tillsammans med limejuice, kokosolja, kokosmjölk samt lönnsirap och mixa allt jämnt men krämigt.
- Bred ut blandningen över bottnen. Strö över limezest på toppen. Görna några limeskivor.
- Förvara cheesecaken i frysen och ta ut 30 minuter före servering.
Detta är ett raw cheescake recept som jag använder som bas när jag gör cheescakes även med andra smaker.
Jag planerar att bjuda på en raw cheescake buffé till midsommarfesten i år. Jag tänker jordgubb/rabarber. Jag tänker blåbär och mango.
Byt helt enkelt ut limesaften mot 1-2 dl bär eller annan frukt i ditt raw cheesecake recept. Detta mixar du sedan med cashew-grädden.
Gillade du detta raw cheesecake recept ?
Då kan jag glädja dig med att jag har en hel kategori för raw godis.
Njut av livet och ta det inte för givet !
//Kamilla