Picklade morötter i lime Att lägga på smörgås. Att servera som nyttigt tilltugg till de flesta maträtter. Att toppa pizzan med. Ett syrligt inslag i salladen. Picklade morötter är ett härlig inslag i vardagen med sitt ljuvliga tuggmotstånd, och nedan hittar ni mitt absoluta favoritrecept på detta.
Du vet väl att du kan följa Vegohimlen på Facebook och följa @vegohimlen på instagram ?
Detta behöver du:
Räkna med ungefär 1 morot per person. Marinaden räcker ganska långt.
5 morötter
saften från 3 st Lime ( ca 3/4 dl )
1 1/2 dl vatten
2 msk neutral olja
1 msk soya
1/2 dl lönnsirap / honung
1 tsk örtsalt
Så här gör du picklade morötter:
Skala morötterna och skiva dem med en osthyvel
Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den där du vill förvara din picklade skatt.
Lägg slutligen ned morötter och blanda. Låt stå i minst 1 timme och rör om då och då.
Testa gärna Vegohimlens picklade aubergin här.
Ju längre de står, desto härligare smak blir det. Härligt med en burk Picklade Morötter i Lime!
Lycka till / Vegohimlen